IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia официално представи новото Sorento

Kia представи второто поколение на Sorento днес при откриването на автомобилния салон в Сеул.

Kia официално представи новото Sorento
Дизайнът частично е взет от концепцията KND-4, като новото  Sorento е по-голямо от модела който замества. Колата предлага седем места. 


Колата е изгубила част от off road възможностите си, като досегашната структура с рама е заменена от самоносеща каросерия. 


„Динамичния дизайн на новото Sorento е с опростени, изчистени линии, които помагат да се получи привлекателна външност. Колата е спортна, като второто поколение ще даде нов стимул за популярността на този модел”, заяви шеф-дизайнерът на Kia Петер Шрайер. 


Новото Sorento е по-дълго и по-ниско от досегашното. Въпреки това според представителите на Kia мястото над главата на пътниците е увеличено.  Повече е и мястото за краката, а багажника е увеличен с 15%. 


За някои от пазарите новото Sorento ще бъде оборудвано със система за влизане в колата без ключ и за стартиране на двигателя с бутон от таблото. Пространството зад автомобила ще бъде наблюдавано чрез камера. Автомобилът е и със сaтелитна навигация от най-ново поколение. Аудиосистемата има 10 репродуктора, връзка за MP3 и iPod. Прави впечатление и огромният прозрачен покрив. 


В Корея  Sorento ще се предлага с три двигателя, включително и такъв работещ на газ (LPG), който ще бъде V6 с обем 2.7 литра, мощност 165 к.с. и максимален въртящ момент  244 Nm. Наред с него на колата ще се монтират и четирицилиндровия бензинов двигател Theta II с обем  2.4 литра, мощност 175 к.с. и максимален въртящ момент 225 Nm,както и дизеловият агрегат с обем 2.2 литра, мощност 197 к.с. и максимален въртящ момент  435 Nm. 


В Северна Америка ще се предлага и бензинов V6 с обем 3.5 литра, мощност 277 к.с. и максимален въртящ момент 335 Nm. В зависимост от двигателя, с колата ще се предлагат механични и автоматични скоростни кутии с пет и шест предавки. Ще има и версия с предаване 4х4.  

0 от 500