IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стимулите за пазара на нови автомобили в Европа дават резултат

Програмите за стимулиране покупките на нови автомобили в Европа изглежда започват да дават резултати.

Стимулите за пазара на нови автомобили в Европа дават резултат
През март ръст на продажбите на нови автомобили се наблюдава в четири от най-големите европейски пазари – Германия, Франция, Италия и Испания. Предният месец продажбите бяха отбелязали ръст само в Германия, съобщава изданието Automotive News Europe. 


Най-вероятно промяната в ситуацията на пазара е предизвикана от преките държавни субсидии, давани при покупка на нов автомобил в тези страни. Да напомним, че при замяната на стар автомобил срещу нов, в Германия, Франция, Италия и Испания, се получава сума от 1000 до 5000 евро. 

През март във Франция продажбите на нови автомобили са се повишили с 8.1% в сравнение с март 2008 г. като своите нови собственици са намерили 204 095 автомобили. Според френските медии дотираните автомобили заемат около 30-40 % от пазара.  

В Испания правителствената програма за стимулиране на автомобилния пазар започна да действа едва през втората половина на март. Сумата за подпомагане отделена от правителството обаче е доста впечатляваща – 1.2 милиарда евро. Резултатите се появиха незабавно и продажбите започнаха да растат. 

Все още няма точни данни за продадените автомобили през март в Германия и Италия, но първите информации са за отбелязан ръст, благодарение на даваните „премии” за замяна на стар срещу нов автомобил. 

По предварителни данни в Германия през март Opel постига рекорд по продажби, които са най-високи за последните 10 години.
0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    erto ( преди 15 години )
    Бонусите на VW се отнасят за налични Голф 5 от 2008.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    БайХйуй ( преди 15 години )
    Алоо редакцията ОПРАВЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ!!!Жестоко е бъгава тази нова система не зарежда предните и впоследствие следващите страници с коментари!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    The Stig ( преди 15 години )
    Da taka e.No naskoro 4etoh, mislq 4e za WV be6e, 4e davat primerno bonys koito e okolo 3 ili 4 hilqdi lv v oborydvane koeto ti si izbira6.Ako tova e vqrno ne e lo6o.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    rrr ( преди 15 години )
    Продължение- Аз пък може да искам за 10 000лв. автоматик и навигация.. за кво са ми тия кожи да ми спарват *** и за какво са ми апликации от дърво по-купето смятам ,че Автоматика и Навигацията ще са ми по-важни..
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    rrr ( преди 15 години )
    Само в България ни стимулират с по-високи цени. И някакви "уж" пакети с обурудване ама като отидеш да питаш какъв точно ти е бонуса се оказва ,че става въпрос за коли на склад от 2008г. Които са екипирани с някакви екстри над базата и това дефакто ти е бонуса. Вместо да си поръчаш нова кола с екстири ,които ти смяташ за нужни , те ти предлагат залежала стока и ти обясняват как си на далавера щото на цената на автомобила получаваш кожен салон и апликации в купето ,което ти спестявало 10 000лв.!!