IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi подготвя новото поколение на А2

Audi разработи концептуална версия на новото поколение A2.

Audi подготвя новото поколение на А2
Автомобилът вече е представен на шефовете на фирмата в Инголщат, съобщава британското издание Autocar. Информацията е потвърдена от Майкъл Дик (Michael Dick), шеф по въпросите на техническото развитие в Audi.

"Външният вид на колата напомня с нещо предишния A2, но в същото време новото поколение на този модел е съвсем различно", казва Дик.
Да напомним, че предишното поколение на Audi A2 беше спряно от производство през 2005 г. Според Майкъл Дик, новия Audi A2 ще бъде произвеждан на изцяло нова платформа, която ще се използвана и за новото поколение на хечбека A3, който ще се появи догодина като модел на 2011.
Каросерията на новия А2 ще бъде от алуминий, както беше и при първото поколение. Размерите на колата ще са по-големи от бъдещия хечбек  Audi A1.
Какви двигатели ще се монтират на новото поколение Audi A2 засега не е ясно. Майкъл Дик уточнява обаче, че този автомобил ще има и електрическа версия, която ще бъде на пазара едновременно с конвенционалните варианти. Това е една от причините да е нужно повече време от обичайното за разработка на автомобила.
Кога конкретно може да се очаква премиерата на новия Audi A2 все още не е известно.
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Куга ( преди 15 години )
    същия кинетичен дизайн!
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ме ( преди 15 години )
    Не Ауди копират,а обратно според мен. Просто решетката на Форд Куга е нескопосано копие на предишните модели на Ауди.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    expert ( преди 15 години )
    Не знам как е протекъл диалога между дизайнерите,но пред блока има такъв Форд и дори сега го видях пак.Решетката е точно копие,дори пропорциите са спазени.Прави сте,поспестили са малко бюджет на "концерна-майка",че и без друго VW все повече затъва в блатото.А
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    D ( преди 15 години )
    Ти луд ли си? няма нищо общо с КугаЗа СПРАВКА: http://whatsinbiz.files.wordpress.com/2008/05/ford_kuga__12.jpg
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    reporter ( преди 15 години )
    Браво!Как успя да се сетиш?Ауди са гледали решетката на Форд-а и са си казали: "От това ще излезе Ауди А2.Форд ни дадохо прекарасна идея сега ще ги прецакаме и ще ги изпреварим по продажби.Няма да се плащаме на нашите дизайнери а ще крадем от тези на Форд :) !!! "
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    expert ( преди 15 години )
    Радиаторната решетка е от Форд Куга.Честито!