IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus с нов кабриолет

Lexus показа новият си открит автомобил. Това е втори кабриолет с четири места, който фирмата добавя към продуктовата си гама.

Lexus с нов кабриолет
Lexus IS 250C ще бъде на пазара от юли. Автомобилът е с твърд сгъваем покрив, който се отваря или затваря за 20 секунди, по-бързо от повечето си съперници. 


Макар кабриолетът да е произведен на базата на седана, общите части между тях са много малко – капака на двигателя, фаровете, дръжките на вратите и външните огледала.  Всичко останало е с нов дизайн, за да се отговори на изискванията на един кабрио модел. 

Колата е издължена напред с 15 мм, за да се подсигури аеродинамична форма, нови са и задните LED светлини. Вратите са с цели 300 мм по-дълги от тези на седана. 

Интериорът е доста комфортен, като предните седалки се плъзгат напред  с натискането на един бутон. На равнището на раменете има топъл въздушен „шал” за пътниците. Задните седалки са две индивидуални кресла, които са разположени по-ниско от тези при седана и дават повече място над главите на пътниците от втория ред. 


Задният превес е по-голям и заедно с умната технологията за сгъване на покрива  подсигурява и достатъчно място за багаж. От Lexus твърдят, че IS 250C е единственият автомобил в своя клас, който може да поеме в багажника комплект за голф, когато покривът е сгънат. 

Таблото е идентично с това на стандартния IS, макар инструментите да са преработени за да могат да се виждат и при ярко слънце. 

Без промяна остава и двигателят V6 с обем 2.5 литра и максимална мощност 204 к.с. Той подсигурява ускорение от място до 100 км/час за 9 секунди и максимална скорост от 208 км/час. 

Цената в Европа на новия кабриолет на Lexus ще започва от около 32 500 евро.
0 от 500
  • #58
    0 rate up comment 0 rate down comment
    LEXUS ( преди 15 години )
    Информацията е от официалните сайтове на Мерцедес и Ауди.А ти си толкова бос откъм знаия,че не знаеш дори за тези модели.Казах ти,че си селянин. Чети:http://***.mercedes-benz.de/content/germany/mpc/mpc_germany_website/de/home_mpc/passengercars/home/new_cars/models/clc-class/cl203_2/technical_data.html
  • #57
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    За 5 остните ЦПУ-та на японците с пет ръце за! имаме няколко такива в университета - Mazak, но не мисля, че са най-добрите, има немски, дори английски които са много добре програмно осигурени
  • #56
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 15 години )
    Щом има толкова мнения тука, без да ги чета - това е показател, че Лексус-а е супер!
  • #55
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Tekomachine ( преди 15 години )
    Япония внася суровини и енергия от вън. Колко немски коли се продават в Япония и колко японски коли се продават в Германия? 60% от индустриалните роботи в света се ползват в автомобилната индустрия. От 27 фирми по света произвеждащи индустриални роботи и актуатори 15 са японски. Най-бързите и точни 5-осни ЦПУ ММмашини се произвеждат в Япония - Mazak, Matsuura, Kira и прочие. Технологично Япония е по-напред от Германия, но въпреки това произвежда по-нисък клас автомобили като цяло, защото целта е друга - нормални коли за обикновени хора, а не за комплексари с мегаломанско самочуствие.
  • #54
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ив ( преди 15 години )
    Без да се намесвам между шамарите, само като пояснение към 52: Мерцедес CLC е купето на С-класата,отзад пише Kompressor.
  • #53
    0 rate up comment 0 rate down comment
    kalin ( преди 15 години )
    Обещах ви видео с часа и дата,да видите кой къде беше в 17.00.Бил чакал с CLK,как духом ли бе,нещастен плъх...
  • #52
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    !!!! кво си писал бе младеж!! Ако всичките ти факти са такива да си ги доизмисляш и донагласяваш смятай колко неща си си съчинил ха ха ха ... ти наистина си бил болен бе човек!! Кво е това А5 211 коня ,от къде си ги измисляш тия модели и какво е това ускорение? сега ли си ги съчиняваш? Къв е тоя модел на Мерцедес CLC то няма такъв модел изобщо!! Ти въобще имаш ли представа изобщо от коли? Ауто-медия защо въобще оставяте някакви наркомани да ни разказват халюцинациите си като истина ха ха ха.. малеее ясно що хвалиш Лексус ... тоя коментар обясни всичко.. А Ауди А5 3.0TDI с 239коня дизел ускорява до 100км. за 5,9 сек. ей тъй ти го казвам ,за да научиш нещо ,което е истина
  • #51
    0 rate up comment 0 rate down comment
    LEXUS ( преди 15 години )
    Обективната истина е подчинена на факти,а не на субективни мнения,като това на 44,което мнение а абсолютно субективно. Отделно не разбрахме защо Ауди А5 с 211 коня ускорява за 8 секунди,а един Кадет 150 коня от 88-*** и едно Пежо 205 137 коня от 1988-*** са по-бързи от това ново Ауди А5 по глупавата логика на анонимен. И защо Mercedes CLC 230 V6 204 конски сили ускорява 0-100км/ч. за 8.6 секунди,т.е. по-бавно от Кадет 150 коня от 88-*** година и т.н..Разбираш ли колко си на грешен път момче анонимен.При това тоя Мерцедес не само че е нов модел,ами е по-малък от този Лексус.
  • #50
    0 rate up comment 0 rate down comment
    LEXUS ( преди 15 години )
    Анонимен няма какво да ти вярвам на тебе,аз вярвам на фактите. В САЩ уважават Лексус и там богатите карат Лексус.Лексус е по-добра кола от Мерцедес,това го знаят и децата. Лексус са по-здрави,по-високотехнологични,с по- тихи двигатели,с по-ниски емисии и по-ниск разход на гориво,всичко това говори за по-съвършен двигател от двигателите на Мерцедес,които замърсяват и харчат повече при същите коне. В САЩ хората знаят истината и в САЩ като независим пазар се показва коя кола е качествена-Лексус,който буквално изхвърли немските луксозни фирми от американския пазар. Лексус е много по-добър от Мерцедес и защото е много по-здрав/справка Consumer Reports/. Това е обективната истина,подчинена на факти,които всеки може да провери. Хибридите затвърждават техническото превъзходство на Лексус пред тракащите,замърсяващи германски дизели,които са забранени в САЩ. Ето това са обективни истини,а не предубедености
  • #49
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Fena ( преди 15 години )
    Не дойде тоя страхливец Калин, чаках го до 17.40 ч.Не пиша цинизми защото ме трият, но той си знае как го благославям на всичките му роднини.