IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus с нов кабриолет

Lexus показа новият си открит автомобил. Това е втори кабриолет с четири места, който фирмата добавя към продуктовата си гама.

Lexus с нов кабриолет
Lexus IS 250C ще бъде на пазара от юли. Автомобилът е с твърд сгъваем покрив, който се отваря или затваря за 20 секунди, по-бързо от повечето си съперници. 


Макар кабриолетът да е произведен на базата на седана, общите части между тях са много малко – капака на двигателя, фаровете, дръжките на вратите и външните огледала.  Всичко останало е с нов дизайн, за да се отговори на изискванията на един кабрио модел. 

Колата е издължена напред с 15 мм, за да се подсигури аеродинамична форма, нови са и задните LED светлини. Вратите са с цели 300 мм по-дълги от тези на седана. 

Интериорът е доста комфортен, като предните седалки се плъзгат напред  с натискането на един бутон. На равнището на раменете има топъл въздушен „шал” за пътниците. Задните седалки са две индивидуални кресла, които са разположени по-ниско от тези при седана и дават повече място над главите на пътниците от втория ред. 


Задният превес е по-голям и заедно с умната технологията за сгъване на покрива  подсигурява и достатъчно място за багаж. От Lexus твърдят, че IS 250C е единственият автомобил в своя клас, който може да поеме в багажника комплект за голф, когато покривът е сгънат. 

Таблото е идентично с това на стандартния IS, макар инструментите да са преработени за да могат да се виждат и при ярко слънце. 

Без промяна остава и двигателят V6 с обем 2.5 литра и максимална мощност 204 к.с. Той подсигурява ускорение от място до 100 км/час за 9 секунди и максимална скорост от 208 км/час. 

Цената в Европа на новия кабриолет на Lexus ще започва от около 32 500 евро.
0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    разбирател ( преди 15 години )
    Ето ти статията във в.Дневник - "Мерцедес" разкри новата Е-класа в Детройт. Не се заяждам 555 - Лексус са велика марка, определено са по-качествени от Мерцедес, но иновативно / с изключение на хибридните технологии, разбира се / Мерцедес са по-напред.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Niki ( преди 15 години )
    Koito citat mejdu drugoto pokazva kolko sa veliki Mercedes :)
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    разбирател ( преди 15 години )
    Обаждам ти се 555! Ето ти данните на новата Е класа - цитат "...В трите четири-цилиндрови дизелови двигателя с нова конструкция се забелязва ново поколение система за директно впръскване тип "комън рейл", бързодействащи пиезоелектрически инжектори, подобрена рециркулация на отработените газове и иновативен двоен турбокомпресор,. Моторът E 250 CDI с мощност 204 к. с. и 500 Нм. развива въртящ момент с 25 на сто по-висок в сравнение с предишния 6-цилиндров V-образен двигател, при консумация на гориво от едва 5.3 литра на 100 километра в смесен цикъл." - край на цитата. Нещо да имаш да кажеш?
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Niki ( преди 15 години )
    N amen ne mi obqsnqvai za nemskite koli znam vsichko, vuprosa e che Lexus ne e kola sportist, firmata se celi v drug tip klienti po-ulegnali za koito voziqta i izrabotkata sa ot znachenie i ne im puka za tova kolko harchi kolata, zashtoto kato izkliuchish poslednite modeli na Lexus, koito harchat normalno, da karash Lexus si e mnogo raztochitelno :)))
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    555 ( преди 15 години )
    когато Е-класата ускори за 7.4 сек. с 204 коня и гори 5/100 обади ми се.Много прости хора пишат тук
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    NIKI Ква возия и лукс бе брат? Първо ти казвам малко данни! Мерцедес S-клас 320CDI 235 коня дизел е с ускорение от 0-100 за 7,5 сек. Ауди А8 3.0TDI-Quattro 232коня ускорява от 0-100км. за 7,9сек имай предвид ,че е 4х4 ,което намалява ускорението но пък подобрява сигурноста. БМВ 7-*** серия 3.0 D 231 коня ,ускорение от 0-100км. за 7,9сек. не знам данните на новата 730 D ,само знам ,че е 245коня и най-вероятно с още по добра динамика. Е след като видиш тези данни и видиш какъв лукс и сигурност предлагат не ти ли е смешно това предложение от Лексус? И едва ли ще може да се мери с комфорт и лукс повече от тия коли за президенти и депутати. А както се вижда дори габаритите им не им пречат да направят за смях с ускорението си собственика на тякъв Лексус.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Niki ( преди 15 години )
    Da pich prav si, no tuk se tursi luks i voziq, koito ot tezi deto izredi ti sa ravni samo Mercedes s tqh.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    204 коня на това двумесно малко купенце и ускорение до 100км. едва за 9 сек. Много слаба работа. Иначе най-вероятно нивото на обурудване и лукс сигурно ще е на МАХ но пък динамичните качества на мотора са ужасяващи. Само ще вметна ,че Новата Е-класа ,която освен ,че е доста по едрогабаритна и натоварена с хиляди електроники с мотор 2,5л. дизел също с 204 коня достига до 100км. за 7,4сек. и има разход от 5л. на сто км. Ауди А5 с 3л.мотор дизел и 239 коня достига до 100км. за 5,9сек. БМВ-тата и те не изостават а тоя Лексус ускорява като някакъв посредствен Фордак.