IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda готви нова версия на Octavia RS

След като Skoda модернизира Octavia, сега чешката фирма готви фийслифт и за нейната „гореща” версия с обозначение RS.

Skoda готви нова версия на Octavia RS
Промените обаче ще бъдат не само във външния вид, а и в двигателя, който ще бъде съвсем нов. Сега спортната Octavia преминава през последни тестове и с лека маскировка е била заснета от репортери на чешкото издание iDNES. 


Маскирани са новите фарове, както и надписа RS. „Горещата” версия се разпознава лесно, заради преработената предна броня. Най-голямата промяна обаче е в двигателя. 


Новата версия на най-бързата Octavia ще бъде с бензиновия двигател TFSI, познат от Audi Q5 и Volkswagen Sciorocco, който ще смени сегашния двулитров бензинов двигател с мощност 147 kW. 


Вместо досегашните 200 к.с., колата ще разполага с 211 к.с. (155 kW). Турбодвигателят е изцяло нов, като е създаден на базата на 1.8 TSI и има променливо отваряне и затваряне на изпускателните клапани.
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    w96 ( преди 15 години )
    Не съм виждал по-грозна кола от Октавия.Направо е отчайваща.Ама не само на външен вид.За разлика от рекламното издание аутобилд,италианците са я определили като най-лошата в сегмента си,след нея е Голф.Всички са по-добри от тях.