IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota готви нов хибриден модел

Toyota в най-скоро време ще пристъпи към разработката на нов хибриден модел, който ще бъде по-достъпен ценово от Prius.

Toyota готви нов хибриден модел
Очевидно подобна стъпка  е предизвикана от появата на хибрида Honda Insight, който е най-евтиният хибриден автомобил в света. 

Новият хибриден модел на Toyota ще бъде от компактния клас и ще има хибридна система съставена от бензинов двигател с обем 1.5 литра (същият който се използва и от Prius) и електродвигател. 


Според източници от Toyota цената на новия хибриден автомобил няма да надхвърля 20 000 долара. Това е с около 30% по-ниска цена от тази на Prius. 

Да напомним, че Honda Insight се продава в Япония за около 19 хиляди долара.
0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    LEXUS ( преди 15 години )
    Василев,по топ Гиър съм гледал,но там Приус се кара на пълна газ,,а той не е разработван за състезания,отделно се кара на писта и няма спииране-тръгване намаляване,което зарежда батериите от спирачките.В градски реален цикъл никой не кара като на писта.На градско Приус гаси двигателя на светофара,при всяко спиране зарежда батериите от енергията от спирачките,по инерция също оползотворява тази енергия и след това я ползва като върви на ток.т.е 0/100км. При всяко спускане или инерция Приус зарежда с ток,когато всички други коли не оползотворяват тази енергия и я губят,т.е. по-малко ефективни са. Технологияата си е технология.Приус има най-добрият коефициент аеродинамика,също така слънчевите батерии захранват с ток климатика и не товари двигателя и т.н. и т.н. Електричеството не се създава само от фосилни източници,ти кон с капаци ли си. Приус създава електричество и го ползва от загубите на енергия при всяко спиране,което другите коли хабят под формата на топлина!!! И батериите се зареждат и след това електромотора подпомага двигателя или се движи само на ток. Няма по-икономична кола в този клас . Приус всяка година печели Consumer Reports в САЩ за най-икономичнаа кола и най-здрава. Даже в тестовете на АутоБилд в реални условия Приус отново доказа,че е най-икономичен в класа си,няма по-икономична кола в класа.Това са фактите.
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    LEXUS ( преди 15 години )
    Германците не произвеждат хибриди,защото не могат.Хибрид не се прави от днес за утре.Трябва поне 7-8 години за разработка и тестове. Тойота печели от 2-рото поколение хибриди и продава много. Все пак Тойота най-добре знае как да продава коли и да печели от тях! Германските фирми закъсняха безвъзвратно,Фолксваген само лаят от 3 години,че ще произведат хибрид,Пежи и Ситроен ми писна да ги слущам как щели да направят дизелов хибрид,но не могли да го вкарат в продаваема цена и нямали готов сериен вариант.Мерцедес и БМВ се съединиха да разработват хибриди,а в S-класата Мерцедес твърдят ,че ще изкарат хибрид края на 2009-та,по-вероятно обаче 2010,и то това няма да е пълен хибрид,а Mild hybrid и е доста комичен всравнение с японските хибриди,които са висш пилотаж.Мерцедес ще имат електромотр с жалките 20 коня и изобщо разработката им е гротеска пред хибридите на Тойота и Лексус,които са най-икономични в класовете си и екологични.Но това е технологията,модерната технология.Германците лежат на демодиран дизел,няма как да правят модерни коли с двигател с принцип на работа на 1 век,горе-долу след парните двигатели разработка.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Мишо ( преди 15 години )
    Аз се възхищавам на TOYOTA, заради това, че сами инвестират милиарди в хибридите и цялата индустрия ги следва и те вече промениха автомобилостроенето.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Misho ( преди 15 години )
    Германците не произвеждат хибриди, само заради това, че в момента от хибридите нищо не се печели /освен слава/, а най - често дори се губи. В момента, в който технологиите пробият немските фирми пак ще са в челото - при TOYOTA и HONDA
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Vasilev ( преди 15 години )
    Гледай Top Gear и ще видиш как BMW M3 дава по-добър разход на гориво при една и съща скорост с глупавия Prius. Няма нито един хибрид, койта да върши работата, за която е създаден - а именно да пести гориво. В края на краищата всички знаем как се създава електричеството - обикновено чрез изгаряне на фосилни вещества, каквото е и бензина, нали така.Тогава какъв е смисъла от кола на батерии, които зареждаш от контакта?Истината е в горивните клетки на Honda.
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    LEXUS ( преди 15 години )
    Toyota Prius е автомобилът с най-ниски емисии в класа,та да же два класа под него и автомобилът с най-нисък разход в класа,та да же и един клас под него. Ако много говориш,цитирай ми само един автомобил в този клас с тая големина и вътрешно пространство като Приус ,който да е по-икономичен или по-екологичен!!! Тойота е номер 1 в модерните автомобилни технологии и разширяват постоянно успешната си гама от хибриди и продават много,докато германските фирми още не са чули какво значи хибрид и произвеждат тракащи дизели.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Приус нито е автомобила с най ниски емиси на отработените газове , нито е най икономичния автомобил. Да от части постави началото или по скоро опита за такова... опит за едни различни нови икономични и екологични автомобили. Дано продължът и направят истинска революция.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    козаря ( преди 15 години )
    хуу го готви, ама да гледа да не го загори