IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota въвежда нова система за безопасност

Toyota съобщи за разработването на нова система за безопасност, която ще монтира скоро на свои серийни модели.

Toyota въвежда нова система за безопасност


В официално съобщение за пресата, фирмата обяснява, че системата ще се появи за първи път в някои модели предназначени за японския пазар. 

Новата система включва специален радар с широк радиус на действие, работещ в диапазона от милиметри до стотици метри. Този радар ще следи всички обекти пред и зад колата на която е монтиран и ще „преценява” обстановката на пътя. 

Ако системата „реши”, че има вероятност от сблъсък, ще предупреди водача и също така ще подготви останалите пътници за евентуалната авария. 

Ако има опасност от челен удар или от удар в задната част на автомобила, облегалките на седалките ще бъдат поставени във вертикално положение и настроени така, че предпазните колани и предпазните въздушни възглавници максимално да понижат риска от травми за пътниците. 

Новата система на Toyota ще работи заедно с друга система, която може самостоятелно да регулира възглавниците за главите на пътниците и по този начин да помага да се избегнат травми в областта на шийните прешлени на пътниците при удар отзад. 

В съобщението за пресата, Toyota не съобщава сроковете за серийно монтиране на тази система, нито първите модели на които тя ще бъде монтирана.  
0 от 500