IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin DBS Volante V12 с мощност 510 к.с.

Aston Martin показа в интернет кабриолета DBS Volante с двигател V12.

 Aston Martin DBS Volante V12 с мощност 510 к.с.
Този автомобил ще има премиера в Женева следващата седмица. Това е кабрио с 2+2 места и мек сгъваем покрив, който се отваря и затваря автоматично за 14 секунди. 


Двигателят на кабриолета е с доста впечатляващи характеристики. Това е агрегатът V12 с алуминиев блок на Aston Martin, с обем 6.0 литра, мощност 510 к.с и максимален въртящ момент 570 Nm. С него кабриото постига максимална скорост 307 км/час, а ускорението от място до 100 км/час е за 4.3 секунди. 

В стандартното си изпълнение DBS Volante е с механична скоростна кутия с шест предавки, а има възможност да се поръча и версия с автоматичната трансмисия с шест скорости Touchtronic. 


За да запазят собственото тегло на автомобила ниско (по данни на Aston колата тежи 1 810 кг), DBS Volante има карбонови спирачки, а капака на двигателя, предните калници и капака на багажника са от карбон и фибростъкло. 

DBS Volante ще бъде произвеждан в завода на Aston Martin в Гейдън, Англия, като първите автомобили ще бъдат доставени на собствениците им към края на лятото тази година. От фирмата все още не са обявили цената на луксозния кабриолет, като това ще стане най-вероятно още в Женева. 


Още снимки на Aston Martin DBS Volante V12
0 от 500