IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche ще пусне хибриден Cayenne

От началото на 2010 г. Porsche ще продава новият Cayenne S Hybrid на всички световни пазари.

Porsche ще пусне хибриден Cayenne
Според производителите хибридният Cayenne ще има среден разход от под 9 литра на 100 км и вредни емисии по-ниски с 20% от стандартната версия. 


Cayenne S Hybrid е с компресорен двигател V6 с обем 3.0 литра от Audi. Това е агрегатът с директно впръскване на горивото и мощност 333 к.с. Той се комбинира с електромотор с мощност 52 к.с., който действа и като алтернатор. Скоростната кутия е автоматична с осем предавки. 


Акумулаторът е 38 kW никел-метален тип (NiMH) разположен на мястото на резервната гума под багажника. Според данни от Porsche автомобилът е бил каран със скорост 140 км/час без да бъде използван двигателя V6 с вътрешно горене. Cayenne S Hybrid ускорява до 100 км/час за 6.8 секунди. 

От Porsche съобщават, че подобна хибридна система ще бъде монтирана и на новия модел с четири врати Panamera.
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 2 rate down comment
    trex ( преди 15 години )
    Най-добрата хибридна технология, която е на Тойота, може да стане още по-добра след като се пипне от виртуозите на Порше. По-яко не можеше и да се очаква.
  • #5
    0 rate up comment 2 rate down comment
    LEXUS ( преди 15 години )
    Фолксваген са супер смешни,преди време пъплеха,че щяли да разработват модерни дизелови трактори,а не хибриди като японците,а сега дойдоха на същата идея ,която японците разработиха от 15 години вече.Да вземат да си платят патентите на Тойота и да пускат хибрид,а не да се излагат.Германците само зяят,а в действията са нулеви,японците работят и доказаха,че бъдещето на чистите двигатели е хибридите.Сега "великите" германци се сетиха и те почнаха да разработват и нещо се оказа,че дизелите не могат да са модерни и чисти достаъчно,това е ясно,те са едновековна морално деградирала ,тракаща технология. Само като се сетя до преди2- 3 години с какво самочувствие отхвърляха хибридите германските авто-производители и уверяваха,че тяхната философия не била такава,а била към "модерните" дизели,а японците без много да говорят ,с действия и свършена работа произведоха милиони бройки хибриди и доказаха колко са напред в авангардното мислене и технологии,че сега германските фирми трябва да копират японски технологии. Германските авто-производители са останали само с едно празно самочувствие,което не отговаря нито на качеството на колите им,нито на продажбите им,нито на задоволството от собствените им клиенти,нито на някакви реално разработени и остойностени модерни технологии.Те си знаят едно-дизел,сажди,тракане и само слагат думата "модерен" пред тия дизелови параходи.
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Dragstera ( преди 15 години )
    edno vreme be6e hubav dizaina.. sq ostar i.... mn antipati4en stana :)
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    toto ( преди 15 години )
    Има едни основно правлио,не го ли знаеш:никога не вярвай на VW!Няма по-големи измамници от тях!
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Anonimen ( преди 15 години )
    Osven tova hybrid system na Cayenne e napravena po obrazec kato tazi na TOYOTA.
  • #1
    0 rate up comment 2 rate down comment
    badi ( преди 15 години )
    Kakva ironiq samo VW group nai mn kritikuvaha hibridnata sistema i tvardqha 4e nqma smisal ot neq s cel da si prodavat dizelite a sega i samite te puskat takava.