IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot ще прави нов компактен ван на базата на 308

През септември на автомобилния салон във Франкфурт, Peugeot ще представи нов компактен ван, който ще бъде произвеждан на платформата на 308.

Peugeot ще прави нов компактен ван на базата на 308
Съобщението е направено от представители на марката и е цитирано от изданието Autocar, но все още липсва по-детайлна информация за новия модел. 


За бъдещият 308 MPV засега е известно, че ще бъде произвеждан в две версии – с пет и със седем места. Негов главен конкурент ще бъде Renault Scenic

Очаква се наборът от двигатели за бъдещия компактен ван да повтаря този, предлаган сега с хечбека 308. В моделния ред на фирмата Peugeot 308 MPV ще се разположи между Peugeot 308 и кросоувъра 3008. 


Това ще бъде седмият модел на Peugeot, който се произвежда на платформата на 308. Догодина на същата платформа ще започне и производството на спортното купе Peugeot RC Z в завода на австрийската Magna Steyr. Това ще бъде осми и последен модел който ще използва тази платформа.
0 от 500