IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz SLK Gullwing

В интернет пространството се появиха образи на автомобил, спряган като по-малкият брат на супермодела SLC.

Mercedes-Benz SLK Gullwing
Автомобилът ще носи името SLK Gullwing и ще се намести в сегмента на Porsche Cayman S и Audi TT RS. В същото време моделът ще бъде и пряк конкурент на Tesla Roadster и Fisker Karma, защото според информацията той е разработен, като plug-in хибрид.



Дизайнът на вратите, тип "криле на чайка" е базиран на класиката 300 SL Gullwing. Тази форма и механика на вратите са позволили на инженерите, проектирали модела не само да създадат невероятен дизайн, но и ги е улеснила при интегрирането на хибридната технология в модела. Батериите които захранват SLK Gullwing са интегрирани под страничните праговете, които са позиционирани доста високо, заради отварящите се на горе врати.



Според информацията, хибридната технология на модела е заета от представяният на автомобилното изложение в Детройт - Mercedes-Benz Blue Zero E-Cell. Това означава, че бъдещият SLK Gullwing ще се захранва от електромотор и литиево-йонни батерии, позволяващи му да измине разстояние от около 200км. с едно зареждане. 



Най-вероятно, електромоторът ще бъде комбиниран с доработен 3,5-литров бензинов V6 агрегат, зает от настоящият SLK. Като допълнение, новият модел ще разполага със стоп-старт система и със система за регенериране на спирачната енергия. Това предполага, че автомобилът ще демонстрира среден разход от около 6 литра на 100 километра и вредни емисии в рамките на 150 г/км.



В същото време щадящият околната среда модел, няма да загуби спортните си качества. От компанията обещават ускорение от място до 100 км/ч. в рамките на 5 сек. и максимална скорост от 250 км/ч. Ако тези стойности ви се сторят скромни, то тук е монета да споменем, че SLK Gullwing ще получи и още по-силна, AMG версия.

Според информацията по-големият Mercedes-Benz SLC ще бъде представен до края на годината, а по-малкият екологичен SLK Gullwing ще се появи на пазара през 2012 година.
0 от 500
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 15 години )
    Тази снимка нещо не е наред! В повечето модели, без Е-клас 97-2001 предницата е добре, а задницата е зле. Тука е наопаки. Това определено е правено от някой дизайнер, дето нищо не разбира от автомобили, защото щеше да го знае това!
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    boss ( преди 15 години )
    опа май тойота селика,малко астън,аве дося мерцедес не сам чул да копира,по скоро другите ,иначе бива снимката само дето като излиза от колата ште се по изцапа доста във високия праг особенно ако е валяло дъждец
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    хаха ше ми трият мнението те ми аз ше го пиша ако трябва 1000 пъти... в тоя *** сайт няма реални новини а е като жълтите вестници - всичко си го измислят сами ... тоя нескопосан фотошоп със скапано качество (както е и в 90% от статиите) дето сте лепнали може само някви лапета да му се вържат. Такъв Мерцедес-Бенз няма и няма да има!
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    много грозно и далеч от линията на Мерцедес
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    denity ( преди 15 години )
    ei hora tova e nai qkata kola koqto sam vijdala prez jivota si seriozno!I ako moga 6te si q kypq!!! :D
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Ti si v gre6ka. Stopovete nqmat ni6to ob6to, a farovete ti prili4at, za6toto gi vijda6 pod takuv ugul. Ina4e farovete na Aston sa dosta... standartni. Tazi forma, q ima v mnogo avtomobili. Vijte Ferrari 550 Maranello naprimer
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 15 години )
    Аз ли съм в грешка или има нещо от астон мартин-визирам фаровете и стоповете!?
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Borko ( преди 15 години )
    японците да си каратфалшивия *** GT-R*****Трябва да си супер ограничен за да направиш такова изказване!!!Друго нямам какво да добавя освен че колата е супер!!!
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    petar ( преди 15 години )
    ето това се казва кола-емоционална и екстремна..японците да си карат фалшивия *** GT-R
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Момчета, четете какво пише в статиите и тогава коментирайте. Това не са никакви снимки. Някой си е играл с фотошопа. Можете да бъдете сигурни, че това не е окончателния дизайн на колата. Споровете ви са безпредметни. Даймлер никога няма да направи фотошопски картинки с толкова слабо качество. Имам чуството, че влизате тук само, за да си спорите с някого. Четете и мислете. Ако искате де...