IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW подготвя „горещ” вариант за новата Серия-1

Немското списание AutoBild съобщава, че BMW подготвя нова спортна версия на бъдещото поколение на Серия-1.

BMW подготвя „горещ” вариант за новата Серия-1
Това може и да е добра новина, особено за тези, които очакват прераждането на култовия 2002. Въпреки че новото поколение на BMW1 ще има по-големи размери в сравнение със сегашното, неговите динамични качества ще бъдат значително подобрени. 


Подразбира се, че „горещата” версия на новата Серия-1 ще бъде M1. Но тук възниква проблем. BMW не желае да се бърка „горещата” версия на Серия-1 със суперавтомобила произвеждан в края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век. Затова Баварската фирма възнамерява да нарече бъдещата спортна версия на Серия-1 „Super Sport”. 


BMW Super Sport ще се произвежда на платформата на купето от Серия-1, но ще има много по-екстремни динамични качества. Super Sport ще бъде по-лек с над 100 кг в сравнение със стандартната версия. Това ще се дължи главно на премахването на задните седалки, на по-леките врати и капак на двигателя. 

От карбон и фибростъкло ще бъде изработен и покривът, по подобие на този от сегашния M3. Ще се използва и климатична система с по-леко тегло. 

BMW ще оборудва Super Sport с по-големи колела и съответно спирачки. Окачването ще бъде регулируемо, каросерията ще има нов аеродинамичен body kit. 

Двигателят на Super Sport ще бъде четирицилиндров с обем между 2 и 2.2 литра. Принудителна индукционна система ще повиши мощността поне до 300 к.с., но в същото време Super Sport ще има ниско равнище на вредни емисии. Според предварителни информации, разходът на Super Sport ще бъде в рамките на около 6 литра на 100 км. Това е доста впечатляващ резултат, като се има предвид, че Super Sport ще спринтира от място до 100 км/час за около 5 секунди.
0 от 500