IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW подготвя „горещ” вариант за новата Серия-1

Немското списание AutoBild съобщава, че BMW подготвя нова спортна версия на бъдещото поколение на Серия-1.

BMW подготвя „горещ” вариант за новата Серия-1
Това може и да е добра новина, особено за тези, които очакват прераждането на култовия 2002. Въпреки че новото поколение на BMW1 ще има по-големи размери в сравнение със сегашното, неговите динамични качества ще бъдат значително подобрени. 


Подразбира се, че „горещата” версия на новата Серия-1 ще бъде M1. Но тук възниква проблем. BMW не желае да се бърка „горещата” версия на Серия-1 със суперавтомобила произвеждан в края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век. Затова Баварската фирма възнамерява да нарече бъдещата спортна версия на Серия-1 „Super Sport”. 


BMW Super Sport ще се произвежда на платформата на купето от Серия-1, но ще има много по-екстремни динамични качества. Super Sport ще бъде по-лек с над 100 кг в сравнение със стандартната версия. Това ще се дължи главно на премахването на задните седалки, на по-леките врати и капак на двигателя. 

От карбон и фибростъкло ще бъде изработен и покривът, по подобие на този от сегашния M3. Ще се използва и климатична система с по-леко тегло. 

BMW ще оборудва Super Sport с по-големи колела и съответно спирачки. Окачването ще бъде регулируемо, каросерията ще има нов аеродинамичен body kit. 

Двигателят на Super Sport ще бъде четирицилиндров с обем между 2 и 2.2 литра. Принудителна индукционна система ще повиши мощността поне до 300 к.с., но в същото време Super Sport ще има ниско равнище на вредни емисии. Според предварителни информации, разходът на Super Sport ще бъде в рамките на около 6 литра на 100 км. Това е доста впечатляващ резултат, като се има предвид, че Super Sport ще спринтира от място до 100 км/час за около 5 секунди.
0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    zzzz ( преди 15 години )
    tos anonimniq kato zeme da se izrqzva s nqkvi komentari bila grozna 4e koq kola ot klasa na 1-nicata ne e grozna A-klas na mercedes da ne e po hubava ili puk audi A2 ili tempodobni
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Alex ( преди 15 години )
    Според мен проблема с качеството идва от прекалено бързото пускане на нови класове и модели. Ако изпипваха повече нещата щеше да им трябва повече време но те искат възможно най-бярзо да излизат новите им коли и от там идва проблема. Затова японците са с най-надежните модели, защото ги изпитва щателно и пускат нови модели доста рядко. Към това трябва да се стремят и Германските производители. В момента БМВ пуска най-много нови модели и се предполага че няма да са усъваршемствани напълно. Като чели в момента в премиум сегмента най-мапред са Ауди следвани от мерцедес и накрая БМВ, така поне пишат списанията за автомобили и интернет саитовете.
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    nemo11 ( преди 15 години )
    BMW по принцип е премиум марка,по принцип.И аз я възприемам като такава.Но защото тогава я няма в челната петица по качество?Интересувам се от БМВ и следя как се развива,и ще ви кажа,че най-честата критика е,че в стремажа си да изпреварят другите внедряват недокрай тествани нововъведения.И не е само в електрониката,а и механиката (най-вече Х5 и Х3).И в последно време,което е най-учудващо,качеството на материалите.Да не споменавам,че Аутобилд се опитва,къде по-деликатно,къде по-грубо,да излъска имиджа на автомоб. си компании.
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Теста за интелигентност няма нищо общо със тъпотията май френд,не се заблуждавай:)И според мен колата е грозна,срам за бмв!
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 15 години )
    Можем да се явим на тест за интелигентност, ако пожелаеш, нямам нищо против, номер 11!
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    porednata tupa kola za tupi hora...
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    SilverBot ( преди 15 години )
    Хечбек ? На мен ми прилича на седан.И важното е да по-лек, не по-мощен.Евала! 100 кила са му свалили.
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    - ( преди 15 години )
    Отвратителен хечбек. За кво само омазват доброто начало на 1-чката!?!
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    BMW ( преди 15 години )
    da be verno, tuka golemi byrkotii nastanaha :) komentiraite kolata :) na men mi haresva ;) i 4 cilindyra vyrshat rabota
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    NANI ( преди 15 години )
    Не знаеш за какво говори номер 5:))))))))))))))))