IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разработката на новото поколение Porsche Cayenne напредва

През втората половина на 2010 г. феновете на спортните SUV модели ще дочакат изцяло новото поколение на Cayenne.

Разработката на новото поколение Porsche Cayenne напредва
Вече се знае, че автомобилът ще бъде по-нисък и по-къс от сегашния и главната му цел ще бъде да покаже нова динамика сред този тип автомобили. BMW X6 през тази година доказа, че в този сегмент има място и за наистина спортни характеристики. 


Първото поколение на Cayenne постави определени стилистични рамки в които ще влиза и второто. Това е традиция при Porsche, където спортните автомобили десетки години имат типична физиономия, а двигателят винаги е отзад. 

Наред с това, от Porsche обещават да представят по-икономични двигатели и няма да се задоволят само с първата дизелова версия на Cayenne. 

В Щутгарт вече са подготвили нова хибридна система, която Cayenne ще сподели с Panamera. През миналата година беше представена студията Cayenne Hybrid (бензинов двигател с шест цилиндъра и обем 3.6 литра и електромотор/генератор, разположен между бензиновия двигател и скоростната кутия). Студията имаше доста добра динамика и беше със среден разход на гориво 10 литра на 100 км. Сега от Porsche са си поставили за цел да постигнат при SUV модела среден разход от 9 литра на 100 км. 


Появиха се и първите шпионски снимки на новото поколение Cayenne, от които може да се видят малко промени във външния вид. На първо място това са новите задни светлини, а останалите промени във външния вид ще бъдат сравнително консервативни. 

Porsche Cayenne се превърна в неочакван за много хора успех на фирмата. Посрещнат с противоречиви коментари през 2002 г., сега може да се отчете, че експанзията реализирана от фирмата през последните години определено се дължи и на този модел. 

При Cayenne за първи път бяха използвани редица общи технически системи с Volkswagen. Сега е ясно, че този път ще бъде продължен. През 2010 г., няколко месеца след появата на новото поколение на Cayenne, ще видим и новия Touareg, около година след това ще се появи и новото Audi Q7. И трите автомобила ще бъдат произвеждани на една и съща платформа.
0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    trex ( преди 15 години )
    Да, те така или иначе ще знаят примерно, че бмф-е нямат нищо спортно само *** муцуни.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    WickedSixD ( преди 15 години )
    Тази година седан,догодина комби и ван )Тва Порше мойте деца след години сиг въобще няма да знаят че е било спортна марка. Не че ми дреме,*** обичам да се гавря просто с някои производители