IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще пусне новата Серия-7 xDrive идната година

BMW започна зимни тестове на версията на Серия-7 с предаване на движението към четирите колела.

BMW ще пусне новата Серия-7 xDrive идната година
Изпитанията на BMW Серия-7 4х4, преминават в околностите на финландския град Рованиеми, съобщава немското издание Automobilwoche. Очаква се тази версия на Серия-7 да бъде представена през септември следващата година на автомобилното изложение във Франкфурт. Продажбите в Европа ще започнат още до края на 2009 година. 


Системата xDrive ще разпределя движещия момент между предната и задна ос в пропорция 30:70, а не 40:60 както е при другите модели на BMW. 

Собственото тегло на „седмицата” xDrive ще бъде с 50 кг. по-високо в сравнение със стандартната версия. Увеличено е и разстоянието до пътя. Естествено за модел 4х4 ще се повиши и разхода, като според данните на BMW това ще стане с 0.2 до 0.4 литра на 100 км. 

Сред системите за оборудване ще се появи и помощник за спускане по наклонен път Hill Descent Control. 

Според Automobilwoche, прототипът на BMW изпитван във Финландия е с осемцилиндров двигател с мощност 407 к.с., който ще се монтира и на серийната версия. Все още обаче, не е ясно с какви други двигатели ще се предлага версията xDrive на BMW Серия-7. 

За сметка на това е известно, че в Европа BMW 7 с предаване 4х4 ще струва с 2 500 до 2 800 евро по-скъпо от съответната стандартна версия на автомобила.
0 от 500