IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM ще преживее годината?

GM получи спасителните $9,4 млрд., но пазарите не вярват в оцеляването й.

GM ще преживее годината?
Графикът, по който ще бъдат разпределени средствата предвижда до 29 декември на GM да бъдат отпуснати 4 млрд. долара, а до 16 януари да бъдат преведени и останалите 5,4 млрд. долара. Целта е компанията да оцелее до 20 януари, когато новият президент на САЩ Барак Обама застава начело на Белия дом.

Въпреки думите на изпълнителния директор на General Motors Рик Уагънър, че финансовата помощ трябва да осигури съществуването на GM прeз следващите няколко месеца, пазарите не вярват в доброто бъдеще на автомобилния гигант.Акциите на GM регистрираха най-голямото си поевтиняване от месец и половина вчера, когато се състоя едва първата търговска сесия след петъчното изявление на президента на САЩ Джордж Буш в подкрепа на автомобилния сектор. Пазарната капитализация се срути с 22 на сто до 3,52 долара за акция и така заличи почти целия ръст от 23 на сто, постигнат в петък.Съществува „голяма вероятност от банкрут на GM“, се казва и в съобщение на Standart&Poors от вчера. По думите на Робърт Шулц от рейтинговата агенция „кредиторите могат да очакват нищожна компенсация“ в случай на фалит на компанията.
Източник: Investor.bg
0 от 500