IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW загуби съдебен спор с Shuanguan

Оплакването на BMW срещу китайската фирма Shuanghuan, чиито голям SUV CEO е копие на BMW X5, не бе уважено от съда.

BMW загуби съдебен спор с Shuanguan
Съд в Милано отхвърли искането на Баварската фирма. Интересно е, че през лятото BMW спечели подобен казус, но в съд в Мюнхен. 


SUV моделът CEO е с пет места и е производство на Shuanghuan Automobile. Дизайнът на този автомобил веднага може да бъде оприличен на оригиналния дизайн на BMW X5, особено в профил или гледан отзад. 

„Ние сме убедени, че CEO не е клонинг на X5. Сега се радваме да разберем, че и един европейски съд мисли като нас”, каза говорителят на европейския вносител на китайските автомобили, фирмата Martin Motors. 

От Martin Motors започнаха да внасят китайския SUV модел в Италия и няколко други европейски страни през миналата година. Досега са продадени около 300 броя от CEO в Италия. 

Другите европейски страни в които се продава CEO са Румъния, Унгария и Чехия, като за тази година в тях ще бъдат реализирани над 1 200 броя от китайския SUV.
0 от 500