IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall ще произвежда автомобили в България?

В началото на идната година китайската автомобилна фирма Great Wall има намерение да започне строителството на свой завод в Ловеч.

Great Wall ще произвежда автомобили в България?
Това ще бъде собствен завод на китайците за производство на автомобили предназначени за европейските пазари. Съобщението е на изданието Automotive News Europe, където се цитират и представители на българските власти. 


За новия завод на Great Wall в България вече било известно, че ще бъдат инвестирани 80 милиона евро и появата му ще създаде 1 500 работни места. 

Все още не се дава информация за моделите на Great Wall, които ще се произвеждат в България, нито сроковете в които това производство ще започне. 

В средата на тази година фирмата Great Wall съобщи, че има планове да инвестира през следващите три години около 1.45 милиарда долара за строителството на нови заводи за производство на своите модели и още половин милиард долара за развойна и изследователска дейност.  
0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Нека смешкото си кара Опел от Полша или Рено от Румъния.Кой умен човек ще си купи тези марки автомобили и то сглобени точно в тези две държави?
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    китайците вече имат по-качествени стоки от смешните американчета,дори самолета им стелт е по-добър от прехваления раптар f22.А случайно за банковата им система е известно,че работи по-добре от банково-лихварската система на еврейчетата от америка,както и от тази в България.Американчетата дължат няколко трилиона на Китай и се радват на китайски вложения.Дано дойдат още китайски вложения и в България.
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    fool4o ( преди 15 години )
    az sam na mnenie,4e tezi koli kitai4etata gi sglobqvat v 4as po trud i texnika ot 5 do 7-klas
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Влади ( преди 15 години )
    А КЪДЕ ЩЕ Е ЗАВОДЪТ ЗА САМОЛЕТИ И КОСМИЧЕСКИ КОРАБИ?
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    monkata ( преди 15 години )
    Дано дано!
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Mihal4o ( преди 15 години )
    Нека,Нека да има инвестиции в нашата страна пък било то и от Китай.Все пак работни места.А и Българите сме работни хора може и други производители да насочат инвестиции към нас.Да сме живи и здрави да видим какво ще стане.
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    asd ( преди 15 години )
    В Китай преди 2 години поне имаше 36 различни марки техни собствени автомобили... чупят се на краш тестовете щото ползват за база модели от началото на 90-те години.
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    За да станат Китай развита икономика първо трябва да имат много добра банкова система , която в момента липсва. Китай приличат на СССР през 50те в момента. Има растеж, но на база неизплозвани човешки ресурси. А за колите им сега са *** ама след време сигурно ще достигнат някякво средно ниво като понатрупат опит.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 15 години )
    За момента си прав, че им е уникално зле продукцията. Обаче помисли, китайските автомобилни производители са съвсем нови в бранша, китайската икономика се развива страшно бързо и в резултат си мисля, че след 10-15 години може да стане така, че те да са сред най-големите играчи в автомобилния свят.
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    то хубаво , ама защо точно от Китай - кой ще им купува буклуците! Гледах ги тия китайски коли на живо - просто са отврат...пак ще сме прецаканата страна. защо стана така , че опел произвежда в Полша , Рено в Румъния, а тук у нас се домъкват китайци с тяхната скапана и вероятно супер нееокологична продукция......