IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официални снимки на новия Е-Клас на Mercedes-Benz

Доста рано в интернет се появиха официални снимки на новото поколение Mercedes-Benz E-Class модел 2010.

Официални снимки на новия Е-Клас на Mercedes-Benz
Премиерата на автомобила е насрочена едва за втората половина на идната година. Обозначаван като W212, новият луксозен седан на Mercedes-Benz има по-ъгловат дизайн, който явно цели да събуди спомените от обемните седани от 80-те и началото на 90-те години представяни в Е-Клас от Mercedes. 


Ако съдим по тези снимки, дизайнерската група е успяла, макар че за да бъдем коректни трябва да изчакаме докато видим автомобила реално. 

Все още няма официални детайли за колата, но според източници от фирмата, новият Mercedes-Benz E-Class ще бъде представен с редица модернизирани двигатели (вероятно и един или два изцяло нови), а също и с „чисти” дизелови двигатели от типа Bluetec. 


Базисният модел ще бъде с бензинов двигател с обем 1.8 литра или с турбодизеловия агрегат с обем 2.2 литра и мощност 204 к.с. Mercedes ще се противопостави на BMW Серия-5 и с версията AMG, която ще бъде с преработен двигател V8 с обем 6.2 литра с мощност около 550 к.с. 

С новия Е-Клас Mercedes-Benz ще представи и практичната версия комби, както и ново купе, което ще замени днeшния Mercedes-Benz CLK

0 от 500