IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota обнови Yaris

На автомобилното изложение открито вчера в Болоня, Toyota показа обновения Yaris.

Toyota обнови Yaris
Колата ще бъде на европейските пазари през пролетта на следващата година. Външният дизайн на автомобила е променен относително малко. 


Нови са предната и задна брони, променени са фаровете и задните светлини, радиаторната решетка е по-тясна в сравнение с досегашната. 


От Toyota са освежили интериора на модернизирания Yaris с нова тапицерия. 

Най-съществената промяна обаче е в двигателя на Yaris модел 2009 г. Това е новият бензинов агрегат с обем 1.33 литра Dual VVT-i. Той е познат от Auris, а сега ще се монтира и на Yaris. Двигателят има по-ниски вредни емисии и по-добра икономичност от досегашния агрегат с обем 1.4 литра който заменя. В същото време има по-висока мощност и максимален въртящ момент. 


Двигателят 1.33 Dual VVT-i има мощност 101 к.с. и максимален въртящ момент 132 Nm. Той се комбинира при Yaris с механична скоростна кутия с шест степени или с полуавтоматичната скоростна кутия MMT. Според Toyota при механичната скоростна кутия средният разход на гориво е 5.1 литра н 100 км. 


Обновеният Yaris ще се предлага и с новата система на Toyota Stop&Start, която също допринася за общият нисък разход на автомобила. 
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    WickedSixD ( преди 15 години )
    Тази огромна бяла светлина за заден ход е изключително грозна,а ауспуха прилича на кюнец на АЗЛК ( Аз Защо Ли те Купих) . Тойта имат мн проблеми с дизайна,новия Авенсис но комент...