IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM иска да продаде 4 от притежаваните марки

Шефовете на General Motors не изключват възможността да продадат четири от марките в групата.

GM иска да продаде 4 от притежаваните марки
Според съобщение на информационната агенция Bloomberg четирите марки са Hummer, Saab, Saturn и Pontiac. Продажбата на четирите марки е част от плана за излизане от кризата, който ръководството на GM е длъжно да представи пред Конгрека на 5 декември, за да получи държавен кредит в размер на 12 милиарда долара. 


Сега в групата General Motors влизат 13 марки (включително и Oldsmobile, която не произвежда модели). Поддържането на повечето от тях по време на кризата излиза твърде скъпо на групата. 

За сравнение в групата Ford влизат само четири марки (ако не броим Mazda), а в Chrysler – само три. За да намали разходите си преди време Ford продаде Land Rover и Jaguar, а по-късно и Aston Martin

GM на свой ред сега активно търси купувач за Hummer. Само преди дни концернът отхвърли предложение за покупка на всички предприятия на Opel на територията на Германия.  
0 от 500