IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Започна серийното производство на Avensis в Бърнастоун

В Британския завод на Toyota в град Бърнастоун започна серийното производство на новото поколение на модела Avensis.

Започна серийното производство на Avensis в Бърнастоун
Това е третото поколение на модела от среден клас на Toyota, който ще се произвежда във версия седан и версия комби. 


Продажбите на новия Avensis ще започнат от февруари 2009 г. Новото поколение на Avensis ще се предлага с бензинови двигатели с обем 1.6 и 1.8 литра, които ще се произвеждат в завода на фирмата в Северен Уелс, както и с дизелови двигатели с обем 2.0 и 2.2 литра, които ще се произвеждат в заводи на Toyota в Полша и Япония. 


Този модел на Toyota е предназначен главно за Европа, но ще се продава и на пазарите в Африка и Южна Америка. На пазарите в Европа този модел всъщност е флагман на фирмата, докато на други световни пазари тази роля изпълнява по-големият седан Camry


От Toyota планираха да продават годишно в Европа по около 140 000 автомобила от този модел. Сега заради кризата обаче този обем е понижен до 115 хиляди броя. 

 
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    WickedSixD ( преди 15 години )
    *** *** *** ***. единия сравнява Авенсис с М-ки и R8 и АМГ-та,другия обяснява какъв *** е колата и че Гоуфа бил по добър... тва е детска градина сериозно,по *** неща отдавна не се бяха изписвали
  • #6
    0 rate up comment 2 rate down comment
    r ( преди 15 години )
    Чак ***... хайде сега :-). Безпорно голфът е много по-добра кола. Карах скоро голф 5 и мога да кажа, че на магистралата 200 км/ч не се усещат, за разлика от авенсиса. С авенсиса при 160 започвам да стискам волана, защото усещам нестабилност загуба на сцепление. Въпреки, че карам авенсис, мога да кажа, че голфът е по-добрата кола за шофиране с много по-динамичен двигател. Авенсисът обече е доста практичен и както вече казах, много удобен за подръжка. *** е силно казано. Лично аз няма да карам новидят авенсис или голф 6 ;-)
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Момченце това ,че не разбираш от коли не значи ,че тази кола ще е по-добра от Голф-6 по много причини и ще ти изброя някой от тях ,за да не се изказваш неподготвен: Пръво характеристиките на новия Голф преминават отвъд границите на този клас. Новите мотори които се предлагат са с 30% намален разход. Системата на Автопилота сама ,автоматично контролира дистанцията от предния автомобил -което Авеннсис нищо ,че е в по-горен клас не предлага. Новата система за електронно адаптивно окачване- тоест колата слиза по ниско сама при по-висока скорост а при по ниска и дупки сама се повдига ,за да увеличи просвета. Парк-Асистента сам намира място за паркиране и колата АБСОЛЮТНО САМА си паркира без никаква намеса на шофьора !! Нещо което и в най-скъпата Тойота няма и не предлага и дори в Лексуса го няма!!! 7 въздушни възглавници както и за коленете на шофьора.А новия интериор просто взривява статуквото в този клас вътре има толкова луксозни матеряли,, хром и апликации взаимствани от новия Пасат СС ,овала на инструментите и всичко вътре е като луксозен клас. Това е и най-тихия автомобил в този клас . Спецялно заглушаващо фолио по стъклата и новата концепция за уплътняване на вратите и стъклата намалява до минимум шума при шофиране за това допринася и новата форма на огледалата ,нови бешумни лагери и супер изолация между купето и двигателя. Новите TDI-Common-Rail-агрегати са подчти безшумни а два балансиращи вала елеминират всякакви вибрации ДИзела с 140 коня харчи едва 4,9л. на 100км. и т.н. немога да запомня всичко. Но просто е в пъти над този Авенсис и не напразно от Голфа са продадени досега 29 милиона бройки. Това е абсолютния лидер в класа си а Тойота има още много да се учат щото тяхната реклама за тишина в Купето е смешна при положение ,че тновия Голф е мнооого по безшумен а технологично е като кола от друг свят в сравнение с тоя зигзагообразен скоростен лост. Голф от 1992година на ползват такъв а DSG автоматика е признат за най-добрия в света и всички марки в Момента копират от Голф тази революционна скоростна кутия с два съединителя... Ето това са факти . Така се доказва класа а не с въздишки ооох Невероятна кола. Не! Това е невероятен ***.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    r ( преди 15 години )
    Карам авенсис вече 4 години. Чисто нова си я взех. Колата е перфектна за цената си. Само масло й сменям и веднъж накладки. ТМ Ауто са с много добро сервизно обслужване и съм много доволен. Само да кажа, че семейството ми има още две марки коли, ситроен и нисан. Няма са стъпя повече в сервиза на ситроен, нищо че колата ми е гаранционна. Иначе очаквах повече от новия авенсис. Като дизайн не ми допада. Предполагам качеството ще е отново на много високо ниво. Перфектната кола цена/качество
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Za cenata si tazi kola e naistina pove4e ot dobra. A do prostaka po-dolu: Golfovete s ni6to ne sa po-dobri kato interior ot tazi toyota. Vsi4ki ostanali koli koito si izbroil izob6to ne sa v toq klas, da ne govorim 4e za parite koito struvat ne predlagat nujnoto ka4estvo, no tova e druga tema... Ne znam kakvo te pritesnqva i zigzagoobrazniqt lost.
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    !!! Невероятна!!!! Незнам тогава като видиш невероятна кола какво ще кажеш? Щото това вътре е доста по зле дори от Голф5 а Голф 6 направо е като космически кораб пред това а въобще няма да споменавам Ламборжини,Бентли. R8 БМВ -6-та серия БВВ-М3 RS-ките на Ауди и Макларани и AMG-та на Мерцедес просто не мога да изброя и една десета от марките и моделите за които може да се каже,че са Невероятни. А дори външната линия на купето на тоя Авенсис е толкова дебела и висока ,че просто най-малкото изглежда тромава и без никаква айродинамика хич няма да споменавам зигзагообразния скоростен лост на автоматика(нещо което европейските премиум марки от деведесетте години на миналия век са спрели да произвеждат). Аз разбирам ,че толкова можеме да очакваме от кола за 30000лв. ама чак НЕВЕРОЯТНА !! Извинявай.
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    MERCEDES W116 ( преди 15 години )
    Невероятна кола!!!