IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шварценегер представи Touareg V6 TDI на автоизложението в Лос Анджелис

Безспорно най-голям интерес на автосалона в Лос Анджелис днес, предизвика Губернаторът на щата Калифорния, който се появи зад волана на Touareg V6 TDI.

Шварценегер представи Touareg V6 TDI на автоизложението в Лос Анджелис


Веднага след като Шварценегер слезе от немското SUV, бяха обявени характеристиките на първия дизелов Touareg за щатският пазар. 



Три литровият турбо агрегат разполага с 221 конски сили, които го ускоряват до 100км/ч за 8.5 секунди. Максималната скорост на Touareg V6 TDI е електронно ограничена на 130 мили в час (210км/ч). 



Според инженерите на VW този агрегат е сред най-чистите, предлагани на пазара. Оборудван е с филтър за твърди частици (DPF), чрез който отделяните емисии на CO2 са в размер на 275г/км. 



Въпреки перманентното 4х4 задвижване, той има сравнително нисък разход на гориво. Средното потребление на гориво при Touareg V6 TDI е около 10.4 литра на 100 километра. Измереният разход на магистрала, обаче пада до 8.5 литра на 100 километра, което е от голямо значение за американският пазар, имайки предвид пътната мрежа на страната.



Цената на VW Touareg V6 TDI за щатският пазар започва от 42,800 долара. С 3500 долара повече от предлаганата бензинова версия.
0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    егати гадната държава дето сме в България това нещо ще струва над 90 000лв. Смятайте по-богатите Американци с колко по-малко такси ги облага страната им.. Като се има предвид и това ,че Уж за Евро-зоната трябва да ни излиза много по-евтино отколкото на Американците 42000 долара са около 64000лв. и то при сегашния скъп долар а само до преди месец когато долара бе 1,23лв. щеше да ни струва 51 400лв. В България е двойно!!
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    WickedSixD ( преди 15 години )
    тези джанти вече са яки,колата изглежда добре. само че не мисля че дизел с 220 коня ще се продава добре в САЩ,де да знам.