IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

1110 к.с. под капака нa Porsche 9ff GT9R

Както вече писахме, според тунерите от 9ff, доработеното от тях Porsche GT9 е по-бързо от Bugatti Veyron.

1110 к.с. под капака нa Porsche 9ff GT9R
С максимална скорост от 407 км/час и 973 конски сили под капака, 9ff GT9 (на снимката долу) е с около 1.5 км/час по-бърз от супер автомобила на Bugatti.



Това явно не е било достатъчно за специалистите от 9ff, защото сега те подготвят нова по-гореща версия на GT9 (на снимката долу).
Porsche 9ff GT9R ще има под капака внушителните 1110 конски сили. Те ще бъдат извлечени от същия шестцилиндров би-турбо агрегат с обем 4.2 литра като при досегашният 9ff GT9. Това ще бъде постигнато благодарение на промени в работата на електронното управление(ECU) и турбината на средно поставеният двигател. 



Забелязват се и аеродинамични промени по изработеното от кевлар и карбон купе на Porsche 9ff GT9R. Колата е оборудвана с нов преден спойлер и задно крило, както и странично интегрирана система за отработените газове.
Все още не е ясно дали Porsche 9ff GT9R е разработено да бъде пистов автомобил. Можем само да се надяваме, че супер колата ще има и шосейна версия.
0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    аз влезнах в един форум на нисан. Има сравнения на двата автомобила - 350з и ТТ. Нисана е по-бърз, но с малко, което е логично, защото е по-мощен, НО Аудито е доста по-сигурно и стабилно(това убивало тръпката, но спасява живот) и много по-луксозно. Това беше отговора на въпроса 350z или ТТ. Всеки решава сам за себе си!За един фен на bmw е нормално да избере нисана, все пак това са характеристиките на баварците - тръпка, задно и дървен интериор!
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    WickedSixD ( преди 15 години )
    GLEDAI SI BTV HAHA,AZ GLEDAM DOSTA PO ISTINSKI TESTOVE PO TELEVIZII DETO VYV VA6TO SELO GI NQMA. NE MI GOVORI ZA TT,DA NE SI NQKOQ SOFIISKA RUSA *** TA SE KEFI6 NA TT KVO SI *** LI TRANSEXUALIST?
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    WickedSixD къде го гледа това? Пак ли в неофицялни нагласени клипчета във Vbox7.. Щото аз също гледах вчера по BTV офицялния тест на старото ТТ с Нисана и не бях виждал досега толкова смешен тест! Едно супер бързо Ауди и една много смешна японска кола която изостана на половин километър зад Аудито само 30 секунди след старта.. ? А новото ТТ особенно ТТ-RS което бие всички М-серии на БМВ а е с едва 2,5 литров мотор а това Порше е едва 6-цилиндрово а с 1110 коня.. Просто все неща ,които Нисан и БМВ още дълги години ще се чудят как го правят тия от Ауди и Порше.
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    WickedSixD ( преди 15 години )
    EI PALQCI,TOI GOVORI ZA SRAVNENIE NA TT S 350Z NE S POR6E. Q PRO4ETI PAK MNENIE NOMER 1. SRAVNENIETO E SME6NO. NISANA E S PYTI PO DOBYR OT TYPATA KOSTENURKA TT
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    ха ха ха празната глава пак гледал ама не разбрат то тъпо селячето .. На километър кушия вчера по БиТиВи сравняваха старото Ауди ТТ с Нисан Z350 .. И след един километър Аудито финишира първо, спря, шофьора излезе усмихнат от колата облегна се и зачака кога ще пристигне Нисана толкова огромна разлика и то при положение ,че по книжка със заводските данни от Нисан трябваше да се случи обратното а и Нисана бе с 30 коня отгоре.. А казаха ,че Аудито е скучно защото е прекалено сигурно и няма изненади в поведението .. На мен това обаче ми допада искам сигурност а не прегръдка с някое дърво.. А малоумното селяче може би мечтае да прави кълбета из нивите ,за да се чувства като на село .. Всъщност това което е силата на Ауди не допадна на тестовите пилоти ,които искат и дрифтове. Това обаче са едва 1% от шофьорите затова и падат продажбите на БМВ .. Които правят коли за камикадзета.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    нисан непрекъснато тръбят как 350Z е по-бърз от съответните модели на Порше. Дори и да е по-бърз, това е нелоялна реклама от страна на самия производител.Когато от Порше поискаха Нисан да повторят обиколката си на Нюрборгринг, пред представители на двете фирми и да направят резултата официален, от Нисан отказаха. А това е най-добрият начин да покажеш че колата ти е по-добра - в директна надпревата при абсолютно еднакви условия!
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    WickedSixD ( преди 15 години )
    GLUPAKO HANS,GLEDAL SYM TEST M/U STAROTO TT I 350Z-ZAKLU4ENIETO OT TESTA BE6E 1,NISANA SMAZA AVDITO I KAZAHA 4E E ISTINSKA SKUKA DA KARA6 TT-to.KVO LYJE6 HORATA BE TUFLEK!
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    majorsf ( преди 15 години )
    Верно коментара ти е за графа "No Comment"...
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    DeadFox ( преди 15 години )
    Голям си разбирач, няма що. Ходи да почетеш малко.Никой не е казал че 350Z бие Порше. Рекорда е направен с Nissan GT-R. А това тук е вече доработена версия а не серино Порше. Ако се поинтересуваш ще видиш че има по-стари модели на Нисан GT-R които след доработка минават с доста 1000 к.с. и за това е любима на японските тунери.Не защитавам Нисан, просто виждам, че се правиш на голям разбирач, та ти предлагам да си обогатиш познанията, че пак можеш да се изложиш някъде.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    boby ( преди 15 години )
    А какъв точно е смисъла от подобни коли освен да се потрошат едни пари и да си премерим на кой му е по-голям тумора в мозъка не знам...