IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eвропейски дебют за „горещото” Camaro

На автомобилния салон в Париж тази година преобладават хибридни и електромобили.

Eвропейски дебют за „горещото” Camaro
В този смисъл новият Chevrolet Camaro изглежда самотно в Париж и някак си не на място в условията на финансова и енергийна криза властваща по света тези дни. 


Може би именно затова обаче, пред щанда на американската икона в Париж винаги е многолюдно. Сега за първи път серийното Camaro се появява в Европа и GM използва за целта най-силната версия Camaro SS


Новото Camaro е създадено на базата на разработената от австралийското подразделение на GM – Holden, платформа VE. Тя се използва и от някои спортни модели на Opel/Vauxhall. 

Camaro SS е с най-силната версия на двигателя V8 с обем 6.2 литра използван и при Corvette и Vauxhall VXR8. Максималната мощност е 422 к.с. Спирачките са от Brembo с дискове имащи размер 20 инча. 


В Европа Camaro ще може да се поръча и с по-слабия двигател V6 с обем 3.6 литра и мощност 300 к.с. Chevrolet Camaro ще се продава на определени европейски пазари, като цената му ще започва от 36 000 евро.
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    ха ха ха човек когато не си е купувал никога кола как да знае !! *** когато някога си купиш кола тогава коментирай. Първо върху колата базовата имаш акциз върху 300 коня това в българия ще ти струва около 20000лв.! Освен това имаш ДДС различно за всяка страна за нашата е 20% Така сега за екстрите за 10 хиляди можеш да си поръчаш само кожен салон и да кажем автоматик ако я набумкаш яко с камери ,автопилоти ,марково стерео бор.компютри ел.седалки, люк, навигации TV ,DVD , четиризонова клима, автопилот и т.н. сумата ще е над 30-40 хиляди само за екстри!! Но да приемем ,че ще е обрана версия само с автоматик и кожа , хайде да смятаме колата е 70 хиляди плюс 10 хиляди екстри е равно на 80 хиляди плюс 16 хиляди ДДС е равно на 96 хиляди, плюс акциз 18000 и накрая излиза ,че базов модел с най-евтиния мотор излиза 114 хиляди лева!! А я сметни най-големия мотор колко ще струва като само акциза му ще е около 40 хилади!! Не се излагайте да коментирате като си нямате и най-малка представа какви такси ще ви изсипят за нова кола и то над 163 коня.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Kakvi 200 hilqdi leva balnuva6 be? Bazova cena 70 000 leva okolo 10 za normalni ekstri. 300 konq mislq 4e sa napulno dostatu4no. 80 000 leva sa napulno prili4na cena za tozi avtomobil. V taq cena 6te budat vklu4eni i akcizite. Ako ne nikoi nqma da q kupi taq kola. Za 200 000 leva se kupuva nemska ma6ina kato slunce. Koi 6te gi dade za americanska ***
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    ха ха а като се сетя ,че някакви полу-*** разправяха как цената му щяла да е 50 хиляди лева!! А тя базово почва от 72 хиляди лева като сложиш и акциза и ДДС ще отида над 110 хиляди а като си сложиш и екстри ще стане още отгоре а топ модела с най-големия мотор сигурно ще е над 200 хиляди лева!! Сега да видя писюрите кво ще пишат що е толкова скъпо, колкото Курвет?