IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Golf GTI – подробни официални данни и нови снимки

Volkswagen съобщи официални данни за новия Golf GTI.

Новият Golf GTI – подробни официални данни и нови снимки
„Горещият” Golf е с модернизиран двулитров турбодвигател с мощност 210 к.с. На пръв поглед се вижда, че не са много промените в стила на колата в сравнение със сегашното поколение на GTI. 


Това е разбираемо, защото и новото поколение на Golf VI е съвсем близко по стил с отиващият си Golf V. Специално при GTI VI са използвани същите визуални ефекти които виждаме и при GTI V. 


Това са червените ленти в радиаторната решетка, черните ленти на праговете и което е най-странно същия модел лети джанти с размер 18 цола и пет кръгли отвора. В сравнение със стандартния VW Golf VI, вариантът GTI се отличава по различните фарове, модернизираната предна броня с променено място на фаровете за мъгла, по-големия спойлер на покрива и изцяло нова задна броня в която са двата накрайника на ауспуха преместени крайно дясно и ляво. 


И вътре в интериора собствениците на досегашния Golf GTI няма да видят нищо по-различно от това което имат сега, с изключение на няколко детайла взети от Passat CC. Като цяло стилът на петата генерация GTI е пренесен направо в шестата. 


Вероятно най-уникални в целия интериор са спортните седалки и спортния волан. 




Двигателят на новия GTI е обновен и е малко по-мощен (210 к.с. вместо досегашните 200 к.с.), но иначе си е същият двулитров TFSI с максимален въртящ момент 280 Nm на разположение още от 1 800 об/мин (без промяна в сравнение с предишния GTI).


Скоростната кутия е механична с шест степени, като екстра може да се поръча и полуавтоматичната DSG с два съединителя. Новият Golf GTI ускорява от място до 100 км/час за 7.2 секунди, а максималната му скорост е 239 км/час. За сравнение сегашния GTI V с 200 к.с. постига същия резултат при спринта до 100 км/час и има максимална скорост 235 км/час. Никаква разлика, нали? 


При разхода на гориво новият GTI е по-добре от досегашния с 0.5 литра – 7.5 литра на 100 км срещу 8.0 литра на 100 км при GTI V. Продажбите в Европа на Golf GTI VI ще започнат през пролетта на 2009 г. 




0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Уффф! Стига с тоя голф,бе! Писна ми всеги ден само за този *** голф да пишете! Пфууу!
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Konstantin ( преди 15 години )
    Въпреки че не съм почитател на марката, този вариант определено ми харесва. Стилен автомобил. Определено почват да излизат от евтиния стил, който имаха преди 10ина години.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Daniel ( преди 15 години )
    Моторът с 211кс е с 350Nm въртящ момент и това което сте написали е пълна измишльотина! Моля проверете техническите данни и си оправете статията.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ozzy ( преди 15 години )
    Малеййй, у Перник още си немаме такъв бел голф, ама тоа мяза на тройката на братчеда. Само требе да му сложим газчица.На братчеда тройката души газта, 6 на 100, много е доволен.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Engineer ( преди 15 години )
    Автомобилът изклежда отлично, както отвън, така и отвътре и внася необходимите детайли за модел GTI. Страшен е!
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Все същата бангия си е отстрани прилича на старото поколение сивици ( не казвам , че са грозни ) . Единствено двойката и четворката донякъде отчасти заслужават славата си !!!!!!!!!!!!
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Всички "Голф"-ове са еднакви!