IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Golf GTI – подробни официални данни и нови снимки

Volkswagen съобщи официални данни за новия Golf GTI.

Новият Golf GTI – подробни официални данни и нови снимки
„Горещият” Golf е с модернизиран двулитров турбодвигател с мощност 210 к.с. На пръв поглед се вижда, че не са много промените в стила на колата в сравнение със сегашното поколение на GTI. 


Това е разбираемо, защото и новото поколение на Golf VI е съвсем близко по стил с отиващият си Golf V. Специално при GTI VI са използвани същите визуални ефекти които виждаме и при GTI V. 


Това са червените ленти в радиаторната решетка, черните ленти на праговете и което е най-странно същия модел лети джанти с размер 18 цола и пет кръгли отвора. В сравнение със стандартния VW Golf VI, вариантът GTI се отличава по различните фарове, модернизираната предна броня с променено място на фаровете за мъгла, по-големия спойлер на покрива и изцяло нова задна броня в която са двата накрайника на ауспуха преместени крайно дясно и ляво. 


И вътре в интериора собствениците на досегашния Golf GTI няма да видят нищо по-различно от това което имат сега, с изключение на няколко детайла взети от Passat CC. Като цяло стилът на петата генерация GTI е пренесен направо в шестата. 


Вероятно най-уникални в целия интериор са спортните седалки и спортния волан. 




Двигателят на новия GTI е обновен и е малко по-мощен (210 к.с. вместо досегашните 200 к.с.), но иначе си е същият двулитров TFSI с максимален въртящ момент 280 Nm на разположение още от 1 800 об/мин (без промяна в сравнение с предишния GTI).


Скоростната кутия е механична с шест степени, като екстра може да се поръча и полуавтоматичната DSG с два съединителя. Новият Golf GTI ускорява от място до 100 км/час за 7.2 секунди, а максималната му скорост е 239 км/час. За сравнение сегашния GTI V с 200 к.с. постига същия резултат при спринта до 100 км/час и има максимална скорост 235 км/час. Никаква разлика, нали? 


При разхода на гориво новият GTI е по-добре от досегашния с 0.5 литра – 7.5 литра на 100 км срещу 8.0 литра на 100 км при GTI V. Продажбите в Европа на Golf GTI VI ще започнат през пролетта на 2009 г. 




0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Triforce ( преди 15 години )
    Че те от 4-ката насам май само фейслифтове правят! АХАХАХАХ
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    vsi4ki izkazali se negativno za tozi golf, ne razbirat, to4ka po vyprosa
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    ми ок .. някои да ви кара да си го копувате? палячовци! пък ти ходи си за риба с 2ката остави 5 и 6 на нас хахаха! аз карам 5ца и количката си е супер 19 тди! супер икономия -4 изванградско! няма кво да говорим .. аре чао от мен
  • #14
    0 rate up comment 1 rate down comment
    golf ( преди 15 години )
    ei pi4ove koi lud bi si vzel takav golf,vsi4ki znaem 4e sas golf se hodi samo za riba vav nqkoe zabutano selo ne 4e tazi ne stava za ribolov ama neznam dali 6te izdarji na dupkite kolkoto golf 2
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    БайУйХуйМуйЗуй ( преди 15 години )
    Че Ляйнаро Кипреця да не е хубяв явтамабил бе!!! балък!!! Субару импреца имитира голф!!! GOLF WONNABE!!! Точно въпросната импреця незнае каде се намира и ката цена и като стил, той тръгнал за пример да я дава!!!Спортната импреца струва колкота а6 3.0 тди quatro дето е по-мощно, хиляди пъти по-комфортно, и харчи по-малко!!! Who's laughing now bitch!!!А за сички промити от японската пропаганда балъци ще кажа: джапанките и вобще азиатците могат единствено и само да имитират, и даже и да го правят добре те пак неразбират точно за какво иде реч- затова голф и вобще германцете ще продължат да доминират на този пазар а другите ще се опитват да търсят ниши и да промиват мозъци с пропаганда за тва колко здрави им били колите и тем подобни идиотщини!!!!
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Asen ( преди 15 години )
    abe kak moje da kazvate 4e Golf-a e gotina kola?Tova e moje bi e edna ot nai-gadnite koli na pazara v momenta.Samo perni4anite moje da se kefqt na takuv avtomobil.
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    A.Павлов ( преди 15 години )
    Кое пък и е доборо на тая кола , струва колкото субаро импреза... а все едно да сравняваш куцо магаре с расов жребец.... И тея от Фолцфаген май забравиха какво всъшност означва името им...!? да се стегнат и вземат в ръце и да правят хубави и народни (евтини) автомобили... като едно време... голф 1 и 2 , найстина емблематични... надежни... и доказали се във времето Бордюри :)
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    smith ( преди 15 години )
    Направили са фейслифт :D
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    СССССССССССССССССупер!
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    IMC ( преди 15 години )
    За съжаление и тази кола както и S-class и 7-ица (които се свързват с мутрите), има лошо име в България иначе не е толкова лоша колата даже за цената си е доста добра. Това че има *** селяни които и опетняват името е така, но това си остава "спортна"* кола за ниската и отчасти средната класа в обществото.* кавичките са понеже след Lancia Delta Integrale няма Hot-hatch който да нарека спортна кола.