IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Подробности за новата Toyota Avensis

Преди време ви представихме първата снимка на новото поколение Toyota Avensis. Сега разполагаме с повече снимки и информации за модела от среден клас на японската фирма.

Подробности за новата Toyota Avensis
Новото е, че в Европа Avensis вече няма да се предлага във версия лифтбек. Новото поколение на Avensis ще бъде продавано на Стария континент като седан и като комби. 


Триобемният седан е със значително променен дизайн в сравнение със сегашното поколение. Изчезнали са „бароковите” обли форми, заменени от по-изострени и агресивни линии. Запазена е относително ниската линия на страничните стъкла, която беше характерна и за досегашния модел. В долната част на вратите се е появила нова широка вдлъбната линия. Фаровете са удължени, като проникват дълбоко навътре в калниците. 


Задната част е по-консервативна. Задните светлини също са удължени и проникващи в задните калници. Достъпът до багажника е улеснен от ниската му долна граница. 


Автомобилът е създаден в дизайнерския център на Toyota в южна Франция и отговаря на европейските изисквания за елегантност и комфорт. Avensis ще остане флагман на Toyota в Европа, където не се внасят големите седани на фирмата, популярни в САЩ и самата Япония. 

Към техническите новини в Avensis можем да споменем системата за електронен контрол на стабилността, електронния асистент на кормилната система, адаптиращите се фарове (AFS) и предпазната система действаща преди евентуален удар Pre-Crash Safety System. Каросерията на новия Avensis е по-дълга с 50 мм от тази на досегашния модел. 


В началото колата ще се предлага с три бензинови четирицилиндрови двигатели с обем 1.6, 1.8 и 2.0 литра и мощност, съответно 97, 108 и 112 kW и два турбодизелови агрегати D-4D с обем 2.0 и 2.2 литра и мощност 93 и 130 kW.
0 от 500
  • #29
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Леле ( преди 13 години )
    Ако на автопроизводителите им трябва мение от бедни комплексари, най-лесно е да с епогледнат бг форумите.Но на тях не им трябвате!А ако няйой "краде " от Опел трябва да е самоубиец.
  • #28
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ТОЧНАТА! ( преди 15 години )
    ТОВА Е ПЕРФЕКТЕН АВТОМОБИЛ, КАРАМ АВЕНСИС ПО-СТАРИЯ МОДЕЛ- НИКАКВИ ЗАБЕЛЕЖКИ! СМЯТАМ ЧЕ НОВИЯТ ЩЕ Е ПО-ДОБЪР ОТ ПРЕДИШНИЯ. ЯПОНЦИТЕ РАЗБИРАТ ОТ АВТОМОБИЛИ,ПРЕДИ КАРАХ МИТЦУБИШИ- ЕВАЛА!ЩО Е ЯПОНСКО ГРЕШКА НЯМА! НЕ СЕ ЧУДЕТЕ И БЪЛВАТЕ ГЛУПОСТИ ЧЕ Е ГРОЗНА И Т.Н. ЛИСИЦАТА КАЗВА ЧЕ ГРОЗДЕТО Е КИСЕЛО! КАЧИ СЕ И ПРОБВАЙ! ИМА РАЗЛИКА!НАЛИ!???
  • #27
    3 rate up comment 1 rate down comment
    K_ME_T_A ( преди 15 години )
    Страхотна е, който не я харесва няма вкус! На "умниците" ще кажа, че дизайна като цяло при всичките производители се движи в определени граници - както при модата. Така че кой от кой крал, кой на кой продал ....дрън дрън. Тойота си е Тойота, не Хонда не Ауди!
  • #26
    0 rate up comment 6 rate down comment
    gogo ( преди 15 години )
    Ми крадено от Опел Инсигния. Предният Авенсис същата работа, пак от Опел Вектра и малко Ауди А4. Японска му работа. Откъм механика съм сигурен, че е супер ама към дизайна са пълен въз.
  • #25
    0 rate up comment 3 rate down comment
    нико ( преди 15 години )
    Личи си френката св.....ка/работа/
  • #24
    0 rate up comment 4 rate down comment
    нико ( преди 15 години )
    Да-а това е нов модел на Дачия
  • #23
    4 rate up comment 1 rate down comment
    вещ в занаята ( преди 15 години )
    на мен лично много ми хареса.дори смятам да си го купя когато му минат детските болести.А на човека който коментира конските сили ще кажа само че една кола не е само конски сили ами въртящ момент, скоростна кутия и деференциал.
  • #22
    0 rate up comment 3 rate down comment
    аз ( преди 15 години )
    разочароващ дизайн и странен 2.0 литров бензин- само с 5 к.с. по-мощен от 1.8?!Мисля,че през следващите години Тойота ще загуби лидерството по продажби- все пак, не може да изкарат два последователни грозни модела и да разчитат на успех при тази конкуренция.Погледнете новата Хонда Акорд /купувам я след месец/
  • #21
    1 rate up comment 2 rate down comment
    ТеодорМ ( преди 15 години )
    Дизайна наистина е странен. Но такъв беше и на 2-то поколение за времето си. От снимката на интериора не мога да разбера много, защото сигурно са снимали топ модификацията, а и те тея вътрешни снимки ги правят с обектив тип котешко око, като тези с които снимат екстремните спортове и малко разширява и изкривява, ама няма как в една снимка да хванат целия салон с всичките му ъгли. Поне не е като новия ситроен, които така си е грабнал от БМВ че чак как не ги е срам незнам. В крайна сметка око да види ръка да пипне, така от снимките се добива представа, ама на живо ще е друго, особенно вътре, като се видят всичките оборудвания. Да ви кажа нещо, много е важен външния вид, но още по важен е вътрешния, защото като караш не си отвънка. Важно е да е удобно, седалките да не изморяват и да държът на по остър завой, проборите да са удобни да могат да се натискат, бз много да се отделя поглед от пътя, светлината в купето да не натоварва и като станеш след 4-ри часа каране да не са ти разбити бъбреците. От вън със сигурност не е красива като Форд Мондео, но като застане до някой, мисля че този някой ще си обърне главата и това което е видял ще му остане. Все пак това е Япоснка работа, макар дизайна да е правен еъе Франция и за Европа. А и като гледам така мисля че колата има и хубави черти. Всеки външен дизайн, и отчасти вътрешен (вътрешния може да се промени по бързо и лесно) на кола се прави веднага след като предишния модел е излязал на пазара. От външния дизайн се почва и той е основа на всичко, което в сегашния случай означава че този дизайн е измислен преди около 5 години. Вече казах че Мондео е по красив автомобил, но не искам да казвам кои са по-грозни и то за голямо мое съжаление има европейски производители, които са по-грозни от вън. Незабравяйте, че хората се водят по дизайна повече, отколкото дизайа по хората. Например всичките дизайнери на дрехи, особенно висшата мода, правят нови модели и налагат тяхната си мода на хората, от там това става модерно и "фешън", ако някой е изглеждал така преди 1-2 години сигурно ще бил много НЕмодерно облечен, а всъщност като се замисли човек, този който е се е обличал 1-2 години преди нещо да стане модерно е бил много, много, много по напред в тази област от другите, замислете се. Ако някои се е обличал в лилаво преди 1-2 години, пък лилавото стана чак сега модерно, значи този човек, вижда по напред от останалите и най - вероятно това с което е облечен сега, ще бъде модерно след 1-2 години. Така че мисля че след малко време ще видим резултата от този леко радикален дизайн. Не казвам че не може и да е провал, това вече потребителя ще определи.
  • #20
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Ако си мислят просто да видят първоначалните реакции на хората и после да пуснат евентуално фейслифт - добре. Ама според мен тук и фейслифт няма да помогне - трябва изцяло да я редизайнат - включително и интериора.