IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi вече подготвя новия А8

Сегашното поколение на Audi A8 е на пазара от 2003 г.

Audi вече подготвя новия А8
От тогава до днес автомобилът е минал само с един лек фейслифт, като главните промени направени при него ще трябва да държат колата свежа поне до 2010 г., когато се очаква заместникът на днешния А8, следващото поколение наречено D4. 

Прототипи на новия автомобил вече бяха хванати, макар и скрити в „муле” с каросерията на сегашното поколение D3. Въпреки това бяха забелязани изтеглените калници, по-голямото разстояние между осите и по-широката следа. Бъдещата А8 на Audi ще се произвежда на удължената модулна платформа, на която вече се произвежда А4. 


При луксозната лимузина обаче ще видим повече алуминий и магнезий, чрез които ще се спести от теглото и ще се подобри динамиката на автомобила. 

Най-вероятно значими промени в сравнение със сега предлаганите двигатели няма да има. Базисен ще си остане V6 с обем 2.8 литра, а на върха отново ще бъде V8 FSI с обем 4.2 литра. Възможно е обаче, с новия А8 да видим и дизелов агрегат V12 TDI с обем 6.0 литра. Вероятно ще има повече компресорни двигатели. Двигателят W12 с обем 6.0 литра няма да бъде произвеждан заради високата си цена и големите вредни емисии. 

Базисният модел ще остане с предаване само към предните колела, но вариант 4х4 quattro ще съществува, при това с новото поколение на системата 4х4, при която въртящият момент се разпределя индивидуално не само между двете оси, но и между двете задни колела.
0 от 500