IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen с нова хибридна технология TwinDrive

Volkswagen обяви, че скоро започва тестове на 20 хибридни автомобила, екипирани с новата технология plug-in и с литиево-йонни батерии.

Volkswagen с нова хибридна технология TwinDrive
Моделът е наречен TwinDrive и се появява като резултат от сътрудничеството между немското правителство и фирмата от Волфсбург. Volkswagen планира да представи серийна версия на този автомобил още през 2010 г. 


На Автомобилен форум в Берлин беше представен първият Golf TwinDrive. Президентът на VW Мартин Винтеркорн (Martin Winterkorn) заяви, че хибридната система TwinDrive plug-in може да се комбинира с бензинов или с дизелов двигател с вътрешно горене. 


“Този хибрид е различен от познатите днес. Трябва да се отбележи, че TwinDrive позволява в града да се кара дълго време само на електроенергия, докато при типичните сега хибриди електромоторът само подпомага двигателя с вътрешно горене. Точно обратното става при TwinDrive: тук дизелът или бензиновият агрегат само подпомагат електромотора”, обясни Винтеркорн. 


Макар да не бяха съобщени технически данни за новата хибридна система на VW, стана ясно, че от Потсдам до Берлин и обратно, моделът Golf TwinDrive е изразходвал само 8 киловатчаса електроенергия и 2.5 литра гориво. 


Според производителите Golf TwinDrive може да измине 50 км само на електроенергия. Стана ясно, че Golf TwinDrive предлага сумарна мощност от електродвигателя и мотора с вътрешно горене от 174 к.с. 


“Днес не можем да си представим автомобилостроенето без високоефективните дизелови и бензинови двигатели. Утре обаче няма да има автомобилостроене без електромобили, които се зареждат чрез системата plug-in. По пътя към това бъдеще, сега комбинираме нашите двигатели тип TDI и TSI с електрически мотори и изключително ефективни акумулатори, за да постигнем успешна хибридна система за задвижване”, обясни Винтеркорн. 


0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    123 ( преди 16 години )
    Колокто и да не харесвам WV , трябва да призная ,че винаги успяват да напипат пулса на пазара и без много шум продават най-много от всички. Хонда от кога тръбят за разработките си в тази област, а още нямат реално произведен автомобил . Добрия стар голф ще тръгне и на ток докато другите само говорят за това . ....