fallback

Volkswagen Scirocco ще бъде на пазара през август

Времето до появата на новото купе на VW на пазара намалява бързо. Продажбите на третото поколение на Volkswagen Scirocco в Европа ще започнат през август.

Именно на този пазар Volkswagen ще разчита най-много, защото благодарение на сегашният обменен курс между еврото и долара, износът на този модел за САЩ става неизгоден. Вероятно това ще бъде временно решение, защото Scirocco е доста популярен модел в САЩ и новото поколение на спортното купе в стил хечбек би имало успех в Америка. От друга страна сега в САЩ върви доста значимо преструктуриране на пазара, където ролята на компактните автомобили расте непрекъснато. В Европа през август ще видим първоначално Scirocco с два бензинови двигатели - 1.4 TSI който комбинира компресор и турбина и предлага 160 к.с. и познатия от Golf GTI турбо двигател TFSI с обем 2.0 литра и максимална мощност 200 к.с. Малко по-късно ще се появи Scirocco с компресорния двигател 1.4 TSI с мощност 122 к.с. и турбодизеловия двигател също с обем 1.4 литра и мощност 140 к.с. От Volkswagen заявяват, че при всички двигатели основната цел е била нисък разход и техните данни показват за различните агрегати имат разход от 5.4 до 7.7 литра на 100 км.  
Тагове:
fallback
  • #28
    Compressor ( преди 16 години )
    Компресор е всяко устройство, което подава въздух към цилиндрите с повишено налягане. Когато компресорът се задвижва от изгорелите газове чрез турбина се казва turbocompressor. Когато се задвижва чрез механична предавка - ремък, зъбни колела - supercharger (механичен компресор).Проблемът на турбокомпресора е, че започва да действа, когато двигателят вдигне обороти. Механичният компресор работи линейно в зависимост от оборотите. VW използва и двата вида в TSI - turboto работи ефективно при високи обороти, а малък механичен компресор помага при ниските обороти.
  • #27
    mitaka ( преди 16 години )
    *** си точно ти Турбото (Turbocharger) работи точно с изгорели газове! Другия вариант (познат на мен) е (supercharger - gas compressor) - освен с изгорели газове може да се нагнетява въздух чрез коляновия вал посредством ремък или верига! Земи се образовай малко.
  • #26
    26 ( преди 16 години )
    23, прочети си написаното от теб и се коригирай.
  • #25
    c.r ( преди 16 години )
    a we prosy nqam dymi za taq kola.napravo ybistvena :P
  • #24
    Анонимен ( преди 16 години )
    ami kakwo ozna4ava tds.AMa po podrbono mi obqsnete.
  • #23
    Анонимен ( преди 16 години )
    абе незнам кой е *** от вас двамата ама ти нещо си много зле да знаеш турбото работело с газове!! С изгорелите газове работи компресора а турбото се задвижва от ремък свързан с коляновия вал . Четете преди да доказвате колко сте технически неграмотни по форумите а за 406 аз имах такова 2 години и няма нищо общо с този фолксваген фаровете на Пежото са малко по големи и със съвсем друга форма. Нещо си се объркал.
  • #22
    Анонимен ( преди 16 години )
    "...drugiaidiot puk turboto rabotelo s gazove..." - ми с к'во да работи,бе? С изгорели газове работи турбото. Наистина ми прилича на 406 след фейслифта,говоря за фаровете и мястото между тях. Ама к'во съм седнал да споря с голфаджии? На БЪЛГАРСКИ не можете да пишете,главите ви са кухи като обемни компресори на Рут!
  • #21
    Анонимен ( преди 16 години )
    малеее къв е тоя *** какво си пействал бе supercharger то първо се пише turbocharger ама на тоя всеки коментар е смях. Бая хора са му обяснявали ама то тъпо детето явно. Ей *** на едно магаре да му повториш 3 пэти и ще разбере ама ти си по *** от животно бе.
  • #20
    ПрофесионалистА ( преди 16 години )
    Абе,редакторите,защо ги оставяте тия *** да пускат коментари тука???Трийте ти ги тия глупости!!!Стига с тая свобода на словото,за тоя *** народ никва свобода!!!Тия не знаят елементарни неща!!!Утре такива като тях ше бачкат по сервизите и ще усират на хората колите,та после аз да се чудя как да им оправям бакиите с клиентите.А то и клиентите са едни ***-не знаят дали са се качили в автомобил или в каруца,като се качат вътре вместо да натиснат *** и да хванат волана се опитват да дръпнат юздите...Такава трагедия няма другаде,толкова *** народ няма,тука всичко е загубено.Хляб и амфети,и смешни диско прически - живота ви е поп-фолк.
  • #19
    Анонимен ( преди 16 години )
    Eto go za turboto.In internal combustion engines a turbocharger is a forced-induction compressor powered by the engine's exhaust gas.
fallback
Последни