IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как ще изглежда новото BMW X5?

Големият SUV получава изцяло нова визия и електрическа версия

Според запознати с плановете на баварската компания, предстоящото BMW X5 ще е много различно от сегашното и ще включва най-новия дизайнерски език на марката Neue Klasse, но ще бъде изградено върху архитектурата CLAR и ще се предлага в хибридни и електрически варианти.
  
    
BMW X5 2025
  
       
Известно е, че тестовият прототип на предстоящата новост в момента активно се подлага на тестове в Германия и Испания и че кросоувърът получава кодовото име G65. Дизайнерите на Carscoops създадоха дигитална визуализация на хипотетичния дизайн на новия продукт, която изглежда изключително любопитно.

Веднага се забелязва, че авторите на рендера са черпили вдъхновение от концепта BMW Vision Neue Klasse X с остър, текстуриран силует с агресивни линии на каросерията. Двойната решетка е оградена от удължени фарове и хоризонтални DRL светлини, докато капакът с централен прорез придава на модела целенасочена стойка.
  
   
BMW X5 2025
  
     
Странично и в частност в предните калници, колата много наподобява на новото X3 и съдържат порт за зареждане за хибридния и електрическия вариант. В същото време дръжките на вратите донякъде напомнят на Ford Mustang Mach-E. В задната част автомобилът има по-монолитен и правоъгълен вид, който също е значително различен от този на предшествениците.

Салонът е подобен на този от най-новата серия 5, с 12.3-инчов цифров инструментален панел и 14.9-инчов сензорен екран на информационно-развлекателната система, работеща с най-новия интерфейс BMW iDrive 8.5. В колата се интегрира и пълен списък от всички съвременни опции за активна безопасност.
  
   
BMW X5 2025
  
     
Кросоувърът ще използва архитектурата CLAR, така че ще предлага хибридни, plug-in хибридни и евентуално изцяло електрически варианти, като последният ще вземе името iX5. Подробностите все още се пазят в тайна, но ако следва примера на последната серия 5, очаквайте гама от редови четири- и шестцилиндрови редови двигатели с турбокомпресор. Не е изключен и дизелов вариант.

 

 

0 от 500