IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фалирала френска марка се завръща със спортен звяр

Saoutchik пуска 15 бройки от модела, базиран върху емблематичния Mercedes 300 SL

Легендарно име, фалирало още преди 70 години, се завръща с интересен спортен автомобил. Saoutchik е известен френски производител от 20-те години на миналия век, но в наши дни е познат само на запалените колекционери.
 
 
Saoutchik


В Златната ера на автомобилостроенето, фирмата беше известна с работата си върху каросерии за различни марки - от Jaguar, през Renault, та до Cadillac. Връзката им с Mercedes може би беше най-запомнена с това, че помагаха за каросерията за 680 S Torpedo и 500 K Cabriolet.

Сега французите се завръщат с поразително изглеждаща спортна кола, базирана на емблематичния Mercedes 300 SL. Наречен Saoutchik 300 GTC, звярът отдава почит на историческото партньорство с германската марка. Производителят, който фалира през 1955 г., твърди, че 300 GTC е ръчно изработен с „целия дух и индивидуалност на емблематичния Mercedes 300 SL“.
 
 
Saoutchik


Колата се отличава с много ретро стил, включително ниско поставена решетка, големи кръгли фарове, разширени калници и хромирани джанти с размер 22 цола. Отвътре изглежда базирана на няколко различни модела Mercеdes - с дисплея за водача, подобен на предишното поколение SL, докато оформлението на таблото прилича на настоящ хит от Щутгарт.

Въпреки че допълнителната информация за 300 GTC е оскъдна, предполага се, че ще получи най-добрата версия на 4.0-литровия V8 двигател с двоен турбокомпресор на Mercedes SL, който може да произведе 577 к.с. За съжаление ще бъдат пуснати само 15 екземпляра от 300 GTC и вероятно ще струват доста. Въпреки че цената все още не е обявена, Autoexpress прогнозира, че ще засенчи най-скъпия Mercedes SL 63 SE Performance Ultimate (340 000 евро).

 
 Saoutchik


Малко други неща се знаят за Saoutchik и тяхното завръщане. Публикациите на компанията в социалните медии обаче предполагат, че са си партнирали с Ugur Sahin Design, холандска дизайнерска компания, и Pogea Racing, немска фирма за тунинг.
 
 

0 от 500