IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

АвтоВАЗ пуска „гореща” версия на Lada Kalina

В АвтоВАЗ е започнала подготовката за производството на „гореща” версия на Lada Kalina, наречена Sport.

АвтоВАЗ пуска „гореща” версия на Lada Kalina
Според официалното съобщение на АвтоВАЗ за пресата, от тази версия ще бъде произведена къса серия, чието производство ще започне през второто тримесечие на тази година. До края на 2008 г. ще бъдат произведени само 1 500 Lada Kalina Sport. 


Спортната версия на Lada Kalina ще се предлага с два бензинови двигатели с обем 1.4 и 1.6 литра. Външните белези на „горещата” версия ще бъдат нови фарове, спойлер в задната част на покрива, нови прагове, променени предна и задна брони и нов интериор. Главните промени в него ще са в предните седалки, които са спортен тип с по-солидна странична подкрепа за тялото. 

Kalina Sport с 1.6-литровия двигател ще има и модернизирана скоростна кутия и задни дискови спирачки, ново по-спортно окачване и джанти с размер 15 цола. 

От съобщението на АвтоВАЗ за пресата, не става ясно дали мощността на двата бензинови двигатели е увеличена и ако да, с колко. Не се съобщава и цената на новата версия на Lada Kalina. 
0 от 500