IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fioravanti отбелязва 20 - годишнината си с нова концепция Vola

Италианското дизайнерско студио Fioravanti чества през тази година своята двадесетгодишнина.

Fioravanti отбелязва 20 - годишнината си с нова концепция Vola
За да отбележи събитието, Fioravanti представя в Женева концепция с пет врати, както и двуместен роудстер Vola, създаден на базата на Alfa Romeo. 

Дизайнерското студио Fioravanti е основано през 1988 г. от Леонардо Фиораванти (Leonardo Fioravanti), който преди това е работил за Pininfarina. 


През 2001 Fioravanti за първи път показва концепция с името Vola и със знака на Alfa Romeo. Тя прави впечатление освен с авангардния и привлекателен дизайн, също и с технологията за отваряне на стъкления покрив, която го отмества върху капака на багажника. Тази система по-късно е приложена при късата серия на Ferrari 575 Superamerica. 


Сега в Женева Fioravanti показва поредната концепция Vola, която напомня на предшественика си от 2001 г. Отново е използвана техническата част от Alfа Romeo и традиционната за тази марка схема с разположен двигател отпред и задвижвани задни колела. 

Също като концепцията от 2001 г. и сегашната има твърд покрив който може да се отваря ръчно или автоматично. Новата концепция Vola е дълга 4160 мм, широка 1810 мм, висока 1280 мм и има междуосие 2540 мм. Следата на предните колела е 1550 мм, a на задните 1520 мм.
0 от 500