IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Aston Martin DB9 дебютира в Женева

Той има преработен 6,0-литров двигател, както и нова трансмисия.

Новият Aston Martin DB9 дебютира в Женева



Подобреният Aston Martin DB9 ще е достъпен за поръчка през втората половина на годината, като обявената му цена, ще е по-малко от 115 хиляди британски паунда. Основният проблем на предишната генерация беше недодяланата скоростна кутия. Сега тя е нова, заедно с по-голямата част от роботизираната трансмисия, носеща името Touchtronic. Тя позволява ускорението на автомобила от 0 до 100 км/ч да се извърши за 4,6 секунди. Двигателят също е подобрен - 6,0-литровият V12 има 470 конски сили и 600 нютон метра въртящ момент. Максималната скорост, която може да развие DB9 е малко над 300 км/ч.



Шасито на британската супер-кола също е подобрено – специалистите от Bilstein са разработили специално окачване за модела. Променени са и някои от носещите части, за да се намали усукването на купето при ектремно натоварване. С новата конфигурация, се очаква колата да има доста по-приятна возия, комбинирана с директно управление.



От Aston Martin са се потрудили и върху екстериора на DB9. Характерни промени са новите 19-инчови джанти и предната решетка, както и страничните огледала. Интериорът също е нов. Централната конзола вече е метална, а на нея е разположена новата Emotion Control Unit система, заменящата ключа необходим за запалване.

Вижте всички снимки от нашата галерия.
0 от 500