IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi представи втора концепция V12 TDI R8

Audi представи втора концепция на R8 задвижвана от супер мощния двигател V12 TDI.

Audi представи втора концепция V12 TDI R8

На открития вчера в Женева автомобилен салон, фирмата от Инголщад показва нов вариант на R8 с вече познатия турбодизелов агрегат V12 с обем 6.0 литра, мощност 500 к.с. и максимален въртящ момент 1 000Nm. 
Също както предишната концепция на R8 с дизелов двигател V12, показана миналия месец в Детройт, сегашният модел е с най-нова технология използвана от Audi в надпреварата Le Mans. Разликата между двете концепции е във външния вид и червения цвят с който болида е представен сега в Женева. 

Самият двигател V12 TDI е много близък до този при Audi R10, двукратен победител в Le Mans. При R8 той успява да постигне ускорение от място до 100 км/час за 4.2 секунди и максимална скорост над 300 км/час. 

Нова при този двигател е позицията на цилиндрите, като ъгълът сега е стеснен и те са разположени под 60 градуса. За системата common rail са разработени две нови помпи за високо налягане на горивото. 

Този двигател се произвежда в завода на Audi в унгарския град Гьор и вече серийно се монтира при вариант на Q7. От друга страна състезателната версия при R10 вече е с по-малък обем от 5.5 литра, в същото време мощността е 650 к.с. и постига максимална скорост над 330 км/час.
0 от 500