IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla показа как нейният роудстър вдига 100 км/ч за под 2 секунди (ВИДЕО)

Реакцията на возещите се в електромобила е показателна за усещането при ускорението

Tesla показа как нейният роудстър вдига 100 км/ч за под 2 секунди (ВИДЕО)

Компанията Tesla представи доста забавно видео с реакцията на пасажерите при рекордното ускорение на бъдещия роудстър на марката, който предстои да излезе на пазара. Струващият 200 000 долара електромобил с 4 места вдига 100 км/ч от място за по-малко от 2 секунди.

Tesla показа как нейният роудстър вдига 100 км/ч за под 2 секунди (ВИДЕО)

Веднага след представянето на Tesla Roadster, чието излизане на пазара е планирано за 2020 г. много хора се усъмниха в обявените от компанията характеристики. Основната от тях беше ускорение от 0 до 60 мили (97 км/ч) за 1,9 секунди. Ако се съди по реакцията на пасажерите във видеото, подобно нещо наистина се случва, като усещането не е от най-приятните.

Спортният автомобил всъщност ще представлява нова версия на роудстъра на Tesla, който излезе през 2005 г. и беше първият модел на компанията на Илон Мъск. Според твърденията до момента, новият Roadster ще изминава до 620 мили (1000 км) с едно зареждане, като ще може да развива максимална скорост от 400 км/ч. Така това ще бъде най-бъзият електромобил, като ще задмине китайската хиперкола Nio EP9 all-electric, чято максимална скорост е 194 мили в час (310 км/ч).



На свой ред самият Мъск обяви, че в компанията му обмислят поставянето на ракетни системи в спортния автомобил, за да се подобри „рязко” ускорението му. Допълнителният пакет  с опции ще се нарича SpaceX – така се казва космическата програма, която изпълнителният директор на Tesla развива заедно с още няколко различни проекта.

Снимка и видео: Tesla
 

Тагове: tesla roadster
0 от 500
  • #4
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Даскалеее ( преди 5 години )
    Така като гледаш...да си видял реклама на Тслътъ,която показва внимание към детайлите, функционалности,..как са решили други проблеми...само едно мерене на *** с ускорения.В тази група няма да спечелят никой..ускоренията са място за емоционални двигатели ..не за пасатори.Сега раздай 20 такива миксера на 20 блондинки и проследи през месец състоянието на колите или ..живи ли са .Ела па се обади.
  • #3
    0 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Аудито ми също бяха ЯКО! Магистралата 230(с гпс проверена) не слиза надолу. Никой не смее на светофара да ми се упъне. Щот виждат запазена машина и никои не смее само гледат и искат
  • #2
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Учителя ( преди 5 години )
    Тоя автомобил окончателно ще фалира Тесла :)...според разбирачите
  • #1
    24 rate up comment 3 rate down comment
    123 ( преди 5 години )
    Не разбрах как точно този клип показва, че Роудстъра ускорява до 100 за под 2 секунди, но щом казвате, че е така, добре.