IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla показа как нейният роудстър вдига 100 км/ч за под 2 секунди (ВИДЕО)

Реакцията на возещите се в електромобила е показателна за усещането при ускорението

Tesla показа как нейният роудстър вдига 100 км/ч за под 2 секунди (ВИДЕО)

Компанията Tesla представи доста забавно видео с реакцията на пасажерите при рекордното ускорение на бъдещия роудстър на марката, който предстои да излезе на пазара. Струващият 200 000 долара електромобил с 4 места вдига 100 км/ч от място за по-малко от 2 секунди.

Tesla показа как нейният роудстър вдига 100 км/ч за под 2 секунди (ВИДЕО)

Веднага след представянето на Tesla Roadster, чието излизане на пазара е планирано за 2020 г. много хора се усъмниха в обявените от компанията характеристики. Основната от тях беше ускорение от 0 до 60 мили (97 км/ч) за 1,9 секунди. Ако се съди по реакцията на пасажерите във видеото, подобно нещо наистина се случва, като усещането не е от най-приятните.

Спортният автомобил всъщност ще представлява нова версия на роудстъра на Tesla, който излезе през 2005 г. и беше първият модел на компанията на Илон Мъск. Според твърденията до момента, новият Roadster ще изминава до 620 мили (1000 км) с едно зареждане, като ще може да развива максимална скорост от 400 км/ч. Така това ще бъде най-бъзият електромобил, като ще задмине китайската хиперкола Nio EP9 all-electric, чято максимална скорост е 194 мили в час (310 км/ч).



На свой ред самият Мъск обяви, че в компанията му обмислят поставянето на ракетни системи в спортния автомобил, за да се подобри „рязко” ускорението му. Допълнителният пакет  с опции ще се нарича SpaceX – така се казва космическата програма, която изпълнителният директор на Tesla развива заедно с още няколко различни проекта.

Снимка и видео: Tesla
 

Тагове: tesla roadster
0 от 500
  • #14
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Всички спортни марки имат подобни клипове и с подобни реакции. Но да кажем, че им вярваме за 2те секунди. Добре, бързи са на ускорение. Какво обаче става на завои и на обиколки по писта? Защо няма клипове от състезания? 200 000 долара са 350 000 лева и това е супер автомобил. Има много претенденти в класа. Искам сравенение на повече от 500 метра.Някой може ли да предостави клип?
  • #13
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Коко, иначе африканеца не може да продава "ЕКО" талигите :)
  • #12
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Коко ( преди 5 години )
    Кому са нужни такива ускорения,това е за драг писти,с такива скорости само ще застрашаваш живота на хората по пътя.Има клипчета с Тойоти Супра с над 1000 коня,физиономиите не са по различни,поне има и саунд
  • #11
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Сельо ( преди 5 години )
    Адски мразим преекспонирани емоции.
  • #10
    2 rate up comment 8 rate down comment
    младенчооо ( преди 5 години )
    На на с статуйка не ни требе,ама ти май имаш стат-уйка с личен автограф от ментето Мъска..с пожелания за приятно иизкарване като седиш на мен.Всеки има свойте доводи да е анти,.обясни на нас простаците какъв ти е келепира да си про? Мъск та мъск, турлей та чудо...имаш ,притежаваш,? поръчал си ,доволен си ,акции? купеил е твоя компания...или си обикновен голотор дето мечтае за фрее енерджи ?
  • #9
    15 rate up comment 18 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Да почнем с това, че Тесла не е компания на Мъск! Нито я е създал нито я притежава! Да продължим с това, че клипа е повече от глупав, при твърдяното ускорение ще им е невъзможно да държат камери и щуротии, а ще са залепени на седалката. Да продължим, с това, че увеличени пробег до 1000 км е благодарение на удвоената батерия, не на някакъв напредъкИ да завършим с това, че ще сложи ракетни технологии кога цъфнат налъмите - поредните пpoстотии на друсания африканец!
  • #8
    15 rate up comment 2 rate down comment
    а ( преди 5 години )
    Къде се вижда ускорението аз не виждам километраж?
  • #7
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Aa ( преди 5 години )
    Най-големият *** в автомобилния свят измислян някога...
  • #6
    14 rate up comment 13 rate down comment
    ss ( преди 5 години )
    След което, се нарежда пред контакта, че батерията паднА
  • #5
    11 rate up comment 9 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    "само едно мерене на *** с ускорения.В тази група няма да спечелят никой"На времето това беше парадния номер на швабите...