IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Създаването на алианс Volkswagen-Ford е все по-близо

Намеренията за сливане между двата гиганта са обсъдени и с президента на САЩ

Създаването на алианс Volkswagen-Ford е все по-близо

По-рано тази година Volkswagen и Ford обявиха, че ще си партнират в разработка на лекотоварни автомобили и това веднага породи слуховете за евентуално сливане между двата автомобилни гиганта. След сключването на споразумението от VW отхвърлиха официално възможността за пълноценно обединение с Ford, но явно тази озиция се е променила.

Създаването на алианс Volkswagen-Ford е все по-близо

Това става ясно от изявление на генералния директор на германската компания Хербет Дийс, който потвърди пред Reuters, че преговорите с Ford моге да доведат до създаване на „глобален автомобилен алианс”. Според информациите, по време на проведената през миналата седмица среща на ръководителите BMW, Daimler и Volkswagen с администрацията на президента на САЩ – Доналд Тръмп, подбна идея е била обсъждана.

От Volkswagen са подчертали пред властите в САЩ, че водят преговори за сериозни инвестиции, като в тази посока разговорите са партньорство с Ford са особено важни. Дийс е заявил, че създаването на глобален автомобилен алианс между двете компании ще укрепи позициите на американската автомобилна индустрия, която вече ще има участие в най-големия автомобилен алианс в историята.

Босът на Volkswagen е заявил пред представителите на Тръмп, че Volkswagen може да използва потенциала на Тръмп за производството на автомобили. Това ще позволи избягването на евентуално закриване на заводи на американската марка в САЩ и съответно ще запази работните места. Освен това германската компания ще построи още една фабрика – най-вероятно в щата Тенеси.

Първата крачка към създаването на стратегически алианс ще бъде реализирането на няколко проекта, по които двата автомобилни гиганта ще работят заедно. Един от тях е създаването на модели на Volkswagen, в чиято основа ще бъда пикапът Ford Ranger и бусът Ford Transit.

Тагове: volkswagen ford
0 от 500
  • #10
    23 rate up comment 7 rate down comment
    D[V01D] ( преди 5 години )
    Fordswagen... The end is near. :D
  • #9
    8 rate up comment 6 rate down comment
    GTE ( преди 5 години )
    Нищо ново под слънцето. Фолксваген предлага Тойота Хайлукс като VW Taro. VW Apollo e Форд Ескорт.Има още маса такива примери при VW.
  • #8
    29 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Удобно. Автомобилния талаш на едно място.
  • #7
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "...Volkswagen може да използва потенциала на Тръмп за производството на автомобили..." - я пак: мислех, че Ford имат потенциал за пр-во, не виждам как лудият перчем застава на поточната линия и прави МПС-та. Някой бърза ли ги авторите да си предават статиите, без да ги преглеждат или просто толкова си могат...? :-(
  • #6
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Американците извъртяха дизелгейт, прибраха милиарди от ФВ и Тръмпета се оттегли от парижкото споразумение, но ....когато ФВ прави крачка назад, не се отказва, а просто се засилва. В случая директно купуват типичната и може би най-известната американска марка.Просто играта е на много много високо ниво. Става въпрос за държава суперсила и компания с по-голям буджет от БВП-то на половината държави в света.
  • #5
    31 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    VW ще развалят Ford :(
  • #4
    36 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Двама удавници се мъчат да плуват заедно :D
  • #3
    28 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Фолксваген и тия ще купят , СМЯХ .. вземете изкупете всички марки и да се свършва със споровете.
  • #2
    34 rate up comment 11 rate down comment
    chavv ( преди 5 години )
    по-скоро голфовете вече няма да палат зимата...
  • #1
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Цар Навуходоносор ( преди 5 години )
    Ще сложим ли знак за равенство между Мондео и Пасат или Голф и Фокус, ще се правят ли автомобили, които ще вземат най-доброто от двете марки, а дано.