IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един популярен седан стана жертва на кросоувърите

Toyota намалява производството на седана Camry заради слабото търсене

Още един популярен седан стана жертва на кросоувърите

Японската компанията Toyota ще намали производството на новото поколение на седана си Camry заради сериозен спад в търсенето. На първо време тази мярка ще засегне пазара в САЩ, съобщава агенция Bloomberg.

Още един популярен седан стана жертва на кросоувърите

Според информациите, продажбите на версията на Camry за Щатите всяка година падат с 5-6%, но въпреки това седанът си остава най-популярният модел японската марка на втория по големина пазар в света. Заради намалелия интерес, в Toyota ще спрат една от трите поточни линии в завода в Кентъки, където се сглобява Camry.

Основната причина за спадналите продажби на японския модел се дължат най-вече на продължаващото бурно развитие на SUV-сегмента. Продажбите на кросоувъри и всъдеходи растат непрекъснато през последните месеци, като постепенно изблъскват от пазара дори автомобили, които наскоро бяха начело по популярност сред клиентите.

Новото поколение на Camry се продава в САЩ и Канада от 2016 г., като амбициите на Toyota са той да се наложи и на европейския пазар. Там той ще измести Avensis, чието производство ще бъде спряно.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota camry
0 от 500