IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск мисли да се мести на Марс

Милиардерът определи на 70% шанса да замине за Червената планета

Мъск мисли да се мести на Марс

Основателят на Tesla Илън Мъск обяви, че обмисля да се премести да живее на Марс и определи шанса това да се случи на 70%.

Мъск мисли да се мести на Марс

„Знам точно какво искам да направя – обясни милиардерът в предаването Axios по HBO. – Говоря за това да се преместя да живея на Марс. Мислим, че след това ще е възможно да се върнем на Земята, но все още не сме сигурни.”

Шоуто, носещо името на известния политически сайт Axios, беше излъчено снощи, за да е максимално близо до кацането на сондата Insight на Марс. 47-годишният Мъск и преди е разказвал за идеите си да заживее на Марс, като сега плановете му явно са много по-ясни: той ще пътува до там с една от ракетите на SpaceX и ще се отдаде на изследване на Червената планета.

Мъск има и план във времето кога може пътуването до Марс да стане факт. Според него – след 7 години, а ще е възможно и превозването на пътници, като тук прогнозата на Мъск е най-смела – цената на билета ще е „около 200 000 долара”. Мъск направи и уточнението, че е запознат с факта, че рисковете, които дебнат хората на Марс са много повече от тези на Земята и едно такова пътуване може да е смъртоносно.

„Шансът да загинеш на Марс е много по-голям в сравнение с този на Земята – обясни ексцентричният милиардер. – Ще е трудно. Има сериозен шанс да умреш, когато пътуваш в консервна кутия в открития космос. „След кацането на Марс, ще трябва да се работи нонстоп, за да се изгради базата там, няма да има много време за забавления. Средата там е много враждебна, така че шансът за фатален изход е много голям.”

Тагове: tesla spacex
0 от 500