IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск мисли да се мести на Марс

Милиардерът определи на 70% шанса да замине за Червената планета

Мъск мисли да се мести на Марс

Основателят на Tesla Илън Мъск обяви, че обмисля да се премести да живее на Марс и определи шанса това да се случи на 70%.

Мъск мисли да се мести на Марс

„Знам точно какво искам да направя – обясни милиардерът в предаването Axios по HBO. – Говоря за това да се преместя да живея на Марс. Мислим, че след това ще е възможно да се върнем на Земята, но все още не сме сигурни.”

Шоуто, носещо името на известния политически сайт Axios, беше излъчено снощи, за да е максимално близо до кацането на сондата Insight на Марс. 47-годишният Мъск и преди е разказвал за идеите си да заживее на Марс, като сега плановете му явно са много по-ясни: той ще пътува до там с една от ракетите на SpaceX и ще се отдаде на изследване на Червената планета.

Мъск има и план във времето кога може пътуването до Марс да стане факт. Според него – след 7 години, а ще е възможно и превозването на пътници, като тук прогнозата на Мъск е най-смела – цената на билета ще е „около 200 000 долара”. Мъск направи и уточнението, че е запознат с факта, че рисковете, които дебнат хората на Марс са много повече от тези на Земята и едно такова пътуване може да е смъртоносно.

„Шансът да загинеш на Марс е много по-голям в сравнение с този на Земята – обясни ексцентричният милиардер. – Ще е трудно. Има сериозен шанс да умреш, когато пътуваш в консервна кутия в открития космос. „След кацането на Марс, ще трябва да се работи нонстоп, за да се изгради базата там, няма да има много време за забавления. Средата там е много враждебна, така че шансът за фатален изход е много голям.”

Тагове: tesla spacex
0 от 500
  • #14
    5 rate up comment 4 rate down comment
    чичо Сам ( преди 5 години )
    и на Марс ще те намерят данъчните!
  • #13
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Shumi ( преди 5 години )
    Ами,само там ще може да се скрие,като го подгонят да връща парите на кредиторите си!
  • #12
    9 rate up comment 11 rate down comment
    thebrainless ( преди 5 години )
    Това е иситнски лидер, не се крие зад служителите си, за да види какво ще стане.Оставете Тесла, които промениха пазара и сега всички се втурнаха да правят електрички. Той преобърна визията за космичекото пътуване. До скоро, никой не си и представяше, че частна компания ще е водеща в завладяването на космоса. Компания, която в момента изтрелва ракети посоянно. Замислете се, колко са хората, които действат с подобен размах в историята ни?
  • #11
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    самият факт, че прави и продава тесли по цял свят и всички вече искат и те да го правят е нещо ОГРОМНО !самият факт че направи ракети, които са за многократна употреба и сваля разходите по този начин 1000 (хиляда) пъти е ОГРОМНО нещо!а ти жалко хейтърче си жалък мишок дребен и много вреден, който освен да се изходи в нета с нищо не допринасяш и оправдаваш живуркаето си !
  • #10
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    боко не си го даваме !виж глокито и тия около нея да се махат направио в някой вълкна да ги пуснат всички заедно
  • #9
    5 rate up comment 2 rate down comment
    ddt ( преди 5 години )
    Да вземе и Боко и комунистите български
  • #8
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    И кое точно му е визията? Дори Тесла не е негова рожба - само се прекалами. Ще се премести на Марс другия път! Анонимния от преди час е написал защо точно Светията ви е изприказвал куп простотии. Все още едва едва пращат сонди на марс *** тоя куглокигалник щял да се мести - докато дойде време за полет до там ще си пълни вече памперса, ама откачалниците му вярвате на всяка простотия която каже без да се замисляте! Егати култа към личноста и Мао ще завиди :D
  • #7
    12 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    голям визионер е !желая му успех във всичко !а да си хейътър е типичната бг черта на неудачника - затова България е в това състояние - мрънкачи, хейтъри и завистници !
  • #6
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Дедо... *** вий ватманите не сте слезли бе, немой се тюхка :D
  • #5
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Дедо ( преди 5 години )
    Оф, защо изобщо ни требва да слизаме от дърветата...Па най-добре да не се бехме и качвали на тях, ами да си бехме стояли в океаните!