IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Берлин отпуска 1 млрд. евро за производство на батерии за електромобили

Целта на германското правителство е да намали зависимостта на доставчците от Азия

Берлин отпуска 1 млрд. евро за производство на батерии за електромобили

Германското правителство реши да отпусне 1 милиард евро в подкрепа на консорциума, който смята да произвежда батерии за електрически автомобили. Съобщава се, че инвестициите ще бъдат насочени и към изследването и разработването на нови технологии. Всичко това трябва да помогне за намаляване зависимостта на местните автомобилни производители от доставчиците на батерии от Азия.

Берлин отпуска 1 млрд. евро за производство на батерии за електромобили

Като подкрепя производството на батерии за електрически превозни средства в цялата страна, Берлин също така се опитва да създаде нови работни места, броят на които значително намаля със спада в производството на ДВГ. Германската икономика е много зависима от автомобилната индустрия, която от своя страна пък е твърде зависима от ДВГ, което води до увеличен риск от икономически загуби в бъдеще.

Съобщава се, че германските производители на автомобили, сред които ключова роля играят Volkswagen и Daimler, преговарят с различни местни компании за възможното изграждане на завод за производство на батерии в източната част на Германия. Сред тези компании са ARTA Microbattery, Ford-Werke GmhB и химическият гигант BASF.

Всъщност, повечето експерти се обединяват в мнението, че инициативата на Берлин е позакъсняла и Европа вече доста изостава от Азия, където гиганти като LG Chem и Samsung SDI отдавна произвеждат батерии за различни марки. Китайската компания Contemporary Amperex Technology пък е най-големият производител на батерии за електрически автомобили в света.
 

0 от 500
  • #2
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Брандо ( преди 5 години )
    В интерес на истината и на мен вече ми втръсна да чета едно и също плюене. Ами, като не ти харесват германците, пиши го, но с мярка.Така оставаме с впечатлението, че страдаш от някакво заболяване.
  • #1
    18 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Сетила се Мара да се побара!До сега инвестираха в нови нафтови печки, а сега изведнъж се сетили за нещо друго. Сетиха се, че са тотално изостанали и започват да се отичат в канала, където е мястото на всяка ***.И някой да не си помисли, че парите ще бъдат честно инвестирани. Ще бъдат дадени на полудържавната перачница ВАГ, заради които су стигна до тази криза с дизелите и заради малоумната немска политика да ги налага. По-добре да си правят вурстовете и кетчупа и да не се занимават с друго.