IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen потвърди, че търси място за нов завод на Skoda

Гигантът не коментира информацията, че изборът бил между България и Турция

Volkswagen потвърди, че търси място за нов завод на Skoda

Volkswagen действително търси място за нов завод на Skoda, потвърди официално концернът. Преди седмица в. Handelsblatt съобщи, че германският гигант ще избира локацията за него между България и Турция.

Още два от заводите на Volkswagen Group в Германия ще бъдат преоборудвани, за да започнат да произвеждат електромобили и така концернът ще разполага с най-голяма мрежа от такива предприятия в Европа. Това са фабриките в Емден и Хановер, които ще започнат производството на модели на ток в началото на следващото десетилетие, се казва в официалното съобщение на концерна.

VW Group обяви промените в заводите си в Европа

Заводът в Емден ще започне да сглобява електромобили през 2022 г. Сега там се правят седаните Passat и Arteon, като все още не е ясно кои модели ще ги заменят. За предприятието в Хановер е предвиден минибусът в ретро-стил I.D. Buzz, чиито производство ще стартира също през 2022 г. В този завод сега се сглобяват кросоувърът Tiguan, пикапът Amarok, както и вановете T6 и Crafter, като вторият е с електрическо задвижване.

Трансформацията на двете предприятия ще се прави на отделни етапи, като ще струва на концерна около 2 млрд. евро. Други 1 млрд. вече са инвестирани в завода в Цвикау, който още от 2019 г. ще започне да сглобява коли на ток. Първият модел ще бъде хечбек от семейството I.D. с размерите на VW Golf, а през 2020 г. към него ще се присъедини и кросоувърът I.D. Crozz.

VW Group обяви промените в заводите си в Европа

Промените ще принудят VW Group да направи разместване и при производството на моделите си с двигатели с вътрешно горене. Седанът Passat от Емден се мести в завода на Skoda в Квасини (Чехия), като вероятно това ще се случи и с Arteon. Проблемът е, че и двете фабрики на Skoda са претоварени, което принуждава концерна да започне строителството на трето предприятие. Според медиите в Германия, то ще бъде разположено в България или Турция.

Снимки: Volkswagen
 

Тагове: skoda vw group
0 от 500
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Welcome VW ( преди 5 години )
    Реално погледнато нямаме кой знае какви предимства пред Турция,които са с огромен опит в автомобилостроенетo.Само това,че сме в Евро съюза.Иначе нито работна ръка имаме,нито инфраструктура,нито закони.
  • #13
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    БСП не управлява, но прави всичко възможно да прежи и бави развитието на страната.Това им главното занимание - саботажи и размирици.Няма бедни, на които БСП да обещава светло бъдеще, няма БСП.
  • #12
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    до: втория анонименАбе джендъре, абе хралупо куха, БСП от колко години не управлява бе ***? Какво БСП, какви 5 лв те тресът в кухата болна кратуна?!ГРОБаджиите ни докараха до това положение! Трети мандат крадат и унищожават държавата. Ако БСП са на власт и те ще са същите. ГРОБ и БСП са двете лица на една и съща монета. Факт е обаче, че ГРОБ ни управлява и тъкмо те затриват нацията и никакви *** не са виновни за това, а само *** от тази мафиотска структура с мутра начело.
  • #11
    10 rate up comment 0 rate down comment
    123 ( преди 5 години )
    Е как къде, в меката на фьолксвагин - стомана Перник.
  • #10
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Цял свят разбра, че троловете са с централа Русия.Цял свят знае, че у нас проводник на Руските интереси са БСП от време оно, когато убиваха и взривяваха църкви.Няма смисъл да пишете за ***.Всички знаят, че троловете сте вие другари.Не случайно последните години коментарите в подкрепа на БСП и Русия в Днес.бг спадат рязко около средата на септември до началото на следващата година, когато от Москва преведат парите и буквално се изсипва лавина от пропагандни коментари в интернет и фейсбук.
  • #9
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    с идването на изборитекомунетета яко ще се активизират с пропаганда и черен пиар !царе са на омаскаряването и да викат на черното бяло да купуват гласове и да хранят основния си електорат - *** с кебапчета !
  • #8
    23 rate up comment 7 rate down comment
    хахахаха ( преди 5 години )
    Типично за троловете на герб, да плашат какво чудо ще стане, ако паднат от власт.Голям автозавод в България няма, защото няма стабилност. Точно защото менкаме бесепета и маскирани бесепета като герб.
  • #7
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Напротив, мутрите говорят за инвестиции от западни фирми.БСП говори за национализация.Когато БСП бяха на власт изгониха Роувър, Рено и БМВ и от тогава у нас се правят само компоненети, но не цял автомобил.Сега БСП говори за национализация непрестанно и производителите не желаят да набутват пари като Дженеръл Мотърс във Венецуела.
  • #6
    23 rate up comment 5 rate down comment
    хахах ( преди 5 години )
    За "национализация" говорят единствено мутрите дето вече се чудят с какво да оплашат народа да не ги изрита от властта. Големите корпорации ни избягват като страна, защото за да си построят завод трябва да бутат яко рушвети на всички нива. Така, че не ми говори за вещици, а се бори с корупцията!
  • #5
    26 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    няма да е турция 1000%има шанс да сме ние щото бойко и меркел обичат да са цалуват :)