IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко бърз наистина е Tesla Model X (ВИДЕО)

Може ли електрическият кросоувър да "надбяга" Lamborghini Urus, Mercedes-AMG G63 и Range Rover Sport SVR?

Колко бърз наистина е Tesla Model X (ВИДЕО)

Може ли електрическият кросоувър да "надбяга" Lamborghini Urus, Mercedes-AMG G63 и Range Rover Sport SVR?
Всеки път, когато Tesla Model X излиза в драг състезание срещу автомобил от своя клас, той винаги печели със солидна преднина. Всичко се решава от невероятната му електрическа силова установка. Дали обаче този път американският електромобил няма да се провали?

Колко бърз наистина е Tesla Model X (ВИДЕО)

От CarWow успяха да "докарат" доста добри съперници на Tesla Model X. Първо, това е най-новото Lamborghini Urus. Неговият 4-литров V8 с двоен турбокомпресор развива 641 к.с., което позволява на автомобила да се изстреля от място до 100 км/ч само за 3,6 секунди. Вторият конкурент е новото поколение Mercedes-AMG G63, оборудван с подобен двигател с мощност 577 к.с. Британският Range Rover Sport SVR също не отстъпва със своя 5-литров V8 с мощност 567 к.с.

Може ли някой от тези три автомобила да се "опъне" сериозно на Tesla Model X по правата или това ще се окаже битка само между електрическия кросоувър и Lamborghini Urus? Видеото дава отговор на тези два въпроса.

 

0 от 500
  • #12
    12 rate up comment 17 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Поредния безсмислен драг! Да знаем, че при ускорение на права ел. мотора има предимство - но това не прави вибратора на мъск кола! Що не пробвате няколко обиколки на ринга или 1000 километрово пътуване?!
  • #11
    14 rate up comment 17 rate down comment
    Бай Оня ( преди 5 години )
    Тоя тостер колко такива старта ще издъри?След 5 Теслата прегрява а след 8 включва защитен режим и толкова с бързата Тесла.А и да бърза до 230 на 240 километража светва в червено и дотам а Уруса точно след четвърт милята я отнася като куцо пиле .На аутобана в Германия ще я пляскат подред Купри Голфчета Ски Рски тая пералня
  • #10
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    До Анонимен през пост.Някъде да съм споменал че искам ел.ката за драг??? Що все тая тъпотия ви е в главата?
  • #9
    15 rate up comment 12 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Е кое е бъдещето бе Бугати Вейръна ли който за да развие рекламираните 400км му трябва някаква овална писта дълга колкото София Пловдив на пи.чковци.*** ти пърформънса издухан.Между другото идва Тесла Роудстър 2 и Бугатитуууу отива в трета глуха на заден ход.А да Елзасс и Лотарингия са Френски!Точка!
  • #8
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Г-да asfsafg, Факт!, Striker, SS и Младен, да се кефите на безспорното, но изолирано предимство на електричките, каквото е drag-а на 1/4 миля, е все едно да кажете, че Трабант-ът е бъдещето на света, защото не ръждясва. Неведнъж вече и тук, и по други форуми бяха правени опити за сравнение на електрокарите и ДВГ-тата по всички възможни показатели и се доказа, че и сега и още доста дълго време първите не могат да са по-добри... Вие не си ползвате колите само за drag, нали...?
  • #7
    10 rate up comment 7 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    ДВГ след време ще изглежда като парните машини сега. Бъдещите поколения ще се чудят какви са били тия коли които са вървели на огън. Реално колите досега са се движили чрез изгаряне на някакво гориво - въглища, петролни продукти. Електрическото задвижване е нещо коренно различно и е скок в нова ера за автомобилите. Който е карал такава кола се чувства все едно е бил в бъдещето. После другите бучащи коли с ДВГ му изглеждат като допотопна техника.
  • #6
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Смаза ги! ( преди 5 години )
    А най интересното тепърва предстои! 2020 на пазара трябва да излезе второто поколение Tesla Roadster което по думите на Мъск ще бъде най бързия сериен автомобил в историята. 0-100 за 1.9 сек.0-160 за 4.2 сек.Драг 400 метра за 8.9 сек.Максимална скорост над 400км.Пробег е едно зареждане 1000км.Батерия 200KW/hСуперчарджър 120KW.И всичко това при положение че колата има 2 багажника и може да вози 4 човека. Цена $200К
  • #5
    13 rate up comment 3 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    Ония дни карах едно e-UP-че. Въпреки че е последна дупка на кавала много ми допадна управлението на ел. кола, ама много наистина.
  • #4
    21 rate up comment 3 rate down comment
    до Striker ( преди 5 години )
    Аз още сега искам вече да не си спомням за ремъци, ролки, филтри, помпи, свещи, масла, съединители, маховици, глави, турбини, радиатори, дюзи, клапи, мани г$зини
  • #3
    17 rate up comment 9 rate down comment
    55 ( преди 5 години )
    На мен детската ми мечта вече не са Поршета, Ламбота, Вайпъри, Ес-ти-айки и Еволюшъни, а Тесла!