IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen обмисля отваряне на завод на Skoda в България

Инвестицията в предприятието ще е за 1 милиард евро

Volkswagen обмисля отваряне на завод на Skoda в България

Ръководството на германския концерн Volkswagen AG преговаря за отварянето на нов завод на Skoda, като една от възможностите за това е България. Това съобщава германският всекидневник Handelsblatt, според чиято информация другият вариант е Турция. Инвестицията в новото предприятие ще бъде на стойност 1 млрд. евро.

Volkswagen преговаря за отваряне на завод на Skoda в България

Причината за откриването на ново предприятие е увеличаване на производствените мощности. В момента Skoda има сериозни проблеми, като заводът в Квасини работи на 3 смени. Там се произвеждат кросоувърите Kodiaq и Karoq, както и SEAT Ateca. Освен това в Чехия има проблеми с набирането на работна ръка. Страната има най-ниската безработица в Европейския съюз, вече под 3%.

Окончателното решение по въпроса ще бъде взето на заседанието на Надзорния съвет на Volkswagen, което ще проведе на 16 ноември. По информация на изданието, твърде възможно е в новия завод да се произвеждат и модели на други марки на концерна.

Снимка: Skoda

Тагове: skoda volkswagen ag
0 от 500
  • #4
    47 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мога да се хвана на бас, че у нас нищо няма ди направят!Последните години инвеститорите бягат и напущат държавата на СИК. За нови инвестиции абсурд. А и кой ще им работи? Всички квалифицирани кадри са извън страната или са вече пенсионери. Останала е утайката. А и тя за 800 лв заплата няма да се хване да бачка. На инвеститорите са им ясни тези неща и едва ли ще направят риск. А и с тази отрицателна демография сме на изчезване. Оцеляхме 1300 г, а с 30 г демокрация си ликвидирахме държавата.
  • #3
    38 rate up comment 1 rate down comment
    гост ( преди 5 години )
    Ако и този завод изпуснат заради корупция и шуробаджанащина ще е голяма срамота.
  • #2
    28 rate up comment 10 rate down comment
    Mad dog ( преди 5 години )
    Хубаво,но кой ще работи там?Само пенсионери,луди и пияници в тази държaва останаха.Аз съм от лудите by the way.
  • #1
    32 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Никой с никого не преговаря. Хората планират нов завод. В коя държава ще е все още изобщо не е решено