IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen обмисля отваряне на завод на Skoda в България

Инвестицията в предприятието ще е за 1 милиард евро

Volkswagen обмисля отваряне на завод на Skoda в България

Ръководството на германския концерн Volkswagen AG преговаря за отварянето на нов завод на Skoda, като една от възможностите за това е България. Това съобщава германският всекидневник Handelsblatt, според чиято информация другият вариант е Турция. Инвестицията в новото предприятие ще бъде на стойност 1 млрд. евро.

Volkswagen преговаря за отваряне на завод на Skoda в България

Причината за откриването на ново предприятие е увеличаване на производствените мощности. В момента Skoda има сериозни проблеми, като заводът в Квасини работи на 3 смени. Там се произвеждат кросоувърите Kodiaq и Karoq, както и SEAT Ateca. Освен това в Чехия има проблеми с набирането на работна ръка. Страната има най-ниската безработица в Европейския съюз, вече под 3%.

Окончателното решение по въпроса ще бъде взето на заседанието на Надзорния съвет на Volkswagen, което ще проведе на 16 ноември. По информация на изданието, твърде възможно е в новия завод да се произвеждат и модели на други марки на концерна.

Снимка: Skoda

Тагове: skoda volkswagen ag
0 от 500
  • #24
    6 rate up comment 5 rate down comment
    ЕВО ( преди 5 години )
    Чуждите инвестиции в България намаляват драстични.Икономическия климат у нас е сведен почти до нула.30% ОТ МАЛКИТЕ И СРЕДНИ ФИРМИ ДО ПРОЛЕТТА НА 2020 ще гризнат дръвчето. Правителственото разчистване на пътя е само за големите фирми,няма да ги изреждам.В бедната ни държава растежа е само при краденето на правителствено ниво.
  • #23
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    До: ГЕРБеропитека по-долуИ ти си еднокнижний, като краля слънце нали. Само се чудя каква книга си чел. За него знаем вече.Ханделсблат моето момче е вестник па,рцал, като нашия Капитал. Издържа се от платени статии. Там всяка фирма, която си плати може да публикува, каквото си иска.Проекта ГРОБ е създаден и финансиран от Германия, ако все още не знаеш. Бивола изкараха документите преди време. Всичко си го пише.
  • #22
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Ха-ха ( преди 5 години )
    Фолксваген не може да се роди в България!Той само умира тук(в Перник).
  • #21
    16 rate up comment 5 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    "Оцеляхме 1300 г, а с 30 г демокрация си ликвидирахме държавата."Хаха, мяй бяхя по-скоро 60 години комунизъм. *** скапан комунист като тебе няма да го признае това.
  • #20
    10 rate up comment 2 rate down comment
    psyhive ( преди 5 години )
    Иска ми се да се случи, но като знам колко сме мудни и бавни във всяко отношение като изключа обещанията на политиците де най вероятно няма да се случи. Дано греша! На обещания сме велики, но изпълнението им е с скоростта на ферди мравката. Затова идват и след известно време някой си тръгват с 300. Законодателството ни е мудно, бавно не фиктивно!Не направихме реформи, не е просто всичко, Хаус в всяка една администрация, дори едни лични карти с електронен подпис не направиха!
  • #19
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Журналистът си изкара надницата
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Споко
  • #17
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Кой го интересува дали ще се купуват тези шкоди в България, хаха. Те ги произвеждат за ЕС, няма никакво значение дали ще си купи някой в БГ.
  • #16
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Аз ( преди 5 години )
    Е те добре ще дойдат ми ако искат да продават поне в бг 10000 бройки годишно с какво ще ги купим с трици ли!
  • #15
    6 rate up comment 4 rate down comment
    екс-Прецедент Плювню ( преди 5 години )
    Сичко това е 100% моя заслуга и ако тиквунчо или други такива си ги приписват ще имат да вземат!