IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Австрия позволява по-висока скорост за електромобилите

Става въпрос за 20 км/ч на някои магистрали

Австрия позволява по-висока скорост за електромобилите

Съвсем наскоро в Австрия ограничението на максималната скорост на някои магистрали беше повишено на 140 км/ч. Също така страната се сбогува и с ограничението от 110 км/ч за движение през нощта на аутобаните. А следващата крачка е повишаване на максимално разрешената скорост за електромобили.

Австрия позволява по-висока скорост за електромобилите

Първо тази мярка ще бъде въведена на пътищата, където скоростта е намалена, за да се ограничи замърсяването на въздуха, като става въпрос за пътища с дължина 440 км.

Това ще позволи на водачите на Tesla и другите електромобили да се движат с максимални 130 км/ч, което с 20 км/ч повече от това, на което имат право колите с конвенционално задвижване. Тук попадат и магистрали в Тирол, където ограничението е дори 100 км/ч. Но по-високите ограничения няма да се отнасят за хибридите, а само за чистите електромобили.

В Австрия публикуваха данни отпреди 6 години, свързани със замърсяването от автомобилния трафик, според които на една от измервателните точки на аутобана А12 40% от замърсяването се дължи на тежкотоварните камиони и леките коли, а още 20% идват от ванове и пътнически бусове.

Според австрийските власти повишаването на ограниченията на скоростта за електромобили е още една стъпка към по-бързото им навлизане на пазара.

0 от 500
  • #4
    27 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Електрическия мотор превъзхожда ДВГ по абсолютно всички показатели!Вероятно в бъдеще и батериите ще станат много ефективни и евтини и леки. Няма да се ползват метали както сега, а разни полимери и синтетични материали от типа на графена.Стандартния електромобил ще има батерия поне 200KW. и ще изминава с едно зареждане 1000км.Зареждането ще става за 10-15 мин.
  • #3
    7 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тесла S без проблем вдига 250. (има ограничител)А следващия роудстър се очаква да вдига 400+Вероятно в бъдеще дори най простите семейни електромобили от нисък клас без проблем ще развиват 300км. ако им се махне ограничителя.
  • #2
    19 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    То и със 120 няма да им стигне. Икономията и максималният им пробег са смятани при движение със 70кмч. При 120, пада с 40%...
  • #1
    24 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Само че собствениците на електромобили не смеят да вдигнат повече от 120, защото токът няма не може да стигне до следващото зарядно...